Crna Gora

10:03

23 novembra, 2021

ALARMANTNO Ovo ušmrkuju đaci, a deluje kao heroin ili kokain! Može se kupiti na trafici!

Od snusa se mogu javiti infekcije i rane u ustima, infekcije grla, jezika, krvarenje iz nosne duplje, problemi sa kardiovaskularnim sistemom, upozorava dr Agima Ljaljević

Foto: Wikipedia

Iz NVO CAZAS tvrde da podaci sa terena pokazuju da je snus, duvanski proizvod u prahu, koji na centralni nervni sistem deluje kao psihoaktivna supstanca i ostavlja dalekosežne posledice po zdravlje, zastupljen i među učenicima u Crnoj Gori.

Snus se prodaje u brojnim maloprodajnim objektima, a iz CAZAS-a su pozvali nadležne da kroz zakonske mehanizme omoguće bolje mehanizme kontrole i nadzora i da se obrazovne vlasti uključe u edukaciju mladih o štetnosti ovog praha. Kako tvrde NVO aktivisti, učenici u srednjim, neretko i u osnovnim školama, snus kao i bilo koju cigaretu mogu lako kupiti u brojnim prodavnicama i na trafikama, po ceni od 6 do 10 eura, u zavisnosti od vrste.

Od snusa se mogu javiti infekcije i rane u ustima, infekcije grla, jezika, krvarenje iz nosne duplje, problemi sa kardiovaskularnim sistemom, upozorava dr Agima Ljaljević.

Dan

Pratite Region na Fejsbuku

Komentari (0)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.