Crna Gora

11:03

17 oktobra, 2021

BEŠČAŠĆE Milo o trošku građana Crne Gore pljuje Srbiju i Rusiju, a Dritan i Krivi ćute kao zaliveni!

Pre dva dana na 2BS Forumu koji se održao u Budvi, predsednik države je u svom govoru ponovo iskazao svoju mržnju prema Srbiji, Srbima, pa i Rusiji, dok je za ovaj forum, Vlada Crne Gore izdvojila 15.000 evra i to od novca građana koji pune budžet države i tako omogućila Đukanoviću da javno blati sve ono što građani zdušno podržavaju, što su pokazali na izborima 30. avgusta.

Foto: EPA

Tako je u prvim redovima, potrpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović slušao celi govor Đukanovića, koji je za parlamentarnu većinu rekao da je “pešadija srpskog sveta u Crnoj Gori”.

Đukanović je i kazao je da je Samit nesvrstanih u Beogradu poslužio za širenje antizapadnih poruka.

“Čuli smo i senazacionalne novine da Rusija podržava Srbiju i da Srbija podržava Rusiju”, kazao je Đukanović.

Takođe smo čuli poruke Đukanovića kako je Vlada nefunkcionala i da je treba smeniti, pa se javnost prosto pita, da li to Đukanović insinuira neka nova dešavanja koja prete Crnoj Gori?

Foto: Vlada CG

“Manji potok uvire u veći i zato strategiju državne politike ne može određiati manja nego veća koalicija. Vlada je nefunkcionalna i treba je smeniti jer je njen mandat propadanje Crne Gore. Izlaz vidim kroz bolje razumevanje proevropskih snaga, a iz ovakvog stanja se jedino izlazi kroz nove izbore”, rekao je Đukanović.

Parama Krivokapića i Vlade, pored Đukanovića, na Forumu je govorio Savo Kentera koji je takođe izneo niz laži na račun Srbije i Rusije o navodnom mešanju u unutrašnju politiku Crne Gore.

Da zlo bude jos veće, Krivokapić i Abazović su bili prisutni na ovom skupu i nisu negirali neistine koje su zajednički izneli Kentera i Đukanović, što je dokaz da se oni slažu sa optužbama Kentere i Đukanovića na račun Srbije i Rusije.

Takođe, Đukanović se u svom govoru osvrnuo i na dve građanske liste koje su u koaliciji sa DF-om i čine parlamentarnu većinu, a to su Demokrate i URA, rekavši da su pristali da uđu u vezu sa velikosrpskim nacionalizmom, kao i to da hibridni rat protiv Crne Gore nije prestao već se maligni rat uz Beograda intezivirao.

Đukanović u svojoj glavi samo ima ratove i sukobe, jer je 30 godina i vladao samo na sukobima i podelama, pa sad sa predsedničkog mesta svakodnevno pominje neke rate, bitke, sukobe, itd. On se osvrnuo i na izbore koji su se desili u Nikšiću, ističući da će uskoro imati rat za Mojkovac.

“Hibridni rat protiv Crne Gore nije prestao. Maligni rat iz Beograda se intenzivirao. Setimo se, imali smo rat za Nikšić, sada ćemo imati rat za Mojkovac”, kazao je Đukanović.

Sve ove optužbe bez dokaza Đukanović je izneo pred predsednikom i potpredsednikom Vlade, koji su velikodušno dali 15.000 evra da bi slušali kako se optužuju Srbija i Rusija, kao i srpski narod gde god se on nalazio. Đukanović po ko zna koji put nije uspeo da zadrži svu mržnju koju poseduje prema srpskom narodu, ali i Srbiji koja svakodnevno poboljšava svoj položaj u Evropi, ali i svetu i tako čini trn u oku onima koji je mrze baš zbog uspeha koji postiže.

Borba

Čitajte Region i na Fejsbuku.

Komentari (0)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.