OSUĐEN ZBOG OBMANE PRI DOBIJANJU KREDITA: Prevarom stekli više od 250.000 evra

alexander

19:00

BiH 0

Sud BiH osudio je Mirzu Čabaravdića na godinu dana uslovno i novčanu kaznu od 5.000 KM za organizovani kriminal u vezi sa obmanom pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti čime je NLB lizing iz Sarajeva oštećen za 605.447 KM.

OSUĐEN ZBOG OBMANE PRI DOBIJANJU KREDITA: Prevarom stekli više od 250.000 evra
Foto: shutterstock

Izrečena kazna neće se izvršiti ako optuženi u roku od tri godine od dana pravosnažnosti presude ne počini novo krivično delo, saopšteno je iz Suda BiH, piše Srpskainfo.

Od optuženog se oduzima imovinska korist pribavljena krivičnim delom, i to novčani iznos u visini od 5.000 KM koji je optuženi dužan platiti na račun budžeta BiH u roku 30 dana, od dana pravosnažnosti presude, pod pretnjom prinudne naplate.

Čabaravdić je kriv što se, zajedno sa više fizičkih i pravnih lica, od 2010. do 2011. godine u Kiseljaku, Sarajevu, Sanskom Mostu i Istočnom Sarajevu, radi sticanja protivpravne imovinske koristi, dogovorio da prevarom pravnog lica NLB lizing Sarajevo ostvare dobit.

Dogovoreno je da će zaključiti ugovor o finansijskom lizingu sa tom lizing kućom kojim će biti finansirana fiktivna kupovina pokretnih stvari-mašina, a koje u stvarnosti neće biti kupljene s obzirom na to da te mašine kao predmet kupoprodaje ne postoje.

Na taj način pravno lice NLB lizing iz Sarajeva pretrpelo je štetu od 605.447 KM.

Presuda je donesena u ponedeljak, 20. decembra, nakon održanog ročišta za razmatranje sporazuma o priznanju krivice i pretresa za izricanje krivičnopravne sankcije u predmetu Mirza Čabaravdić.

Pratite Region na Fejsbuku

Autor: alexander

Tagovi:

Komentari(0)

Loading