VELIKA AKCIJA "PILS": SIPA sprovodi pretrese na osam lokacija, zbog sumnje u nedozvoljenu trgovinu lekovima

Alo Redakcija

12:11

BiH 0

U operativnoj akciji „Pils“ policijski službenici SIPA-e vrše pretrese lokacija koje koriste fizička lica, s ciljem otkrivanja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokazi da su počinjena navedena krivična dela.

VELIKA AKCIJA "PILS": SIPA sprovodi pretrese na osam lokacija, zbog sumnje u nedozvoljenu trgovinu lekovima
Foto:Youtubeprintscreen/ CRNA HRONIKA

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (22.12.2021. godine) započeli pretrese na osam lokacija na području Sarajeva, Maglaja i Bijeljine zbog postojanja osnova sumnje da su osumnjičena lica, suprotno odredbama Zakona o lekovima i medicinskim sredstvima, stavila u promet lekove koji nemaju dozvolu za stavljanje u promet u Bosni i Hercegovini, čime je počinjeno krivično delo „Nedozvoljena trgovina“, u vezi sa krivičnim delom „Saizvršilaštvo“, propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Pretresi se vrše po naredbi Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Uzimajući u obzir da su aktivnosti policijskih službenika u toku, o detaljima operativne akcije javnost će biti informisana naknadno.  Saopšteno je iz agencije za istrage i zaštitu SIPA.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Region.rs

Autor: Alo Redakcija

Komentari(0)

Loading