ZBOG "FOTELJE" IZGORELA VIKENDICA: Borba za funkcijom mu "došla glave" - oglasio se direktor Doma zdravlja

09:11

BiH 0

Zapaljena i u potpunosti je izgorela vikendica u derventskom naselju Tetima, u vlasništvu dr Mirka Šarana direktora Doma zdravlja Derventa.

ZBOG "FOTELJE" IZGORELA VIKENDICA: Borba za funkcijom mu "došla glave" - oglasio se direktor Doma zdravlja
Printscreen

U požaru nije bilo povređenih. A prema tvrdnjama vlasnika, pričinjena je materijalna šteta veća od 20.000 maraka i iza svega stoji, kako tvrdi dr Šaran, „osvetničko-politička pozadina, borba za vlast po svaku cenu u kojoj se ne biraju sredstva.

- To smatram i pokušajem ubistava, jer je prava sreća da nikog nije bilo u objektu. A bačeni molotovljev koktel je istopio i lim. Sumnjam da jeorganizator ovog podlog i kriminalnog čina osoba koju sam pre desetak dana prijavio policiji nakon što mi je zapretila „da će mi napraviti pakao od života“, pošto neću da se povučem sa funkcije u Domu zdravlja. Potom mi je sa novom pretnjom „pojasnila“ da će mi „oni napraviti pakao od živots“, što sam takođe prijavio policiji. Evo, ubrzo potom, vikendica mi je pretvorena u zgarište - kaže šokirani dr Mirko Šarana.

Iz Policijske uprave Doboj su nam rekli da je derventskoj policijskoj stanici, u utorak veče u 23,40, prijavljeno da je „u Ozrenskoj ulici uočeno da je izbio požar na montažnom objektu vlasništvo M.Š.“.

- Lice mesta je obazbeđeno do jutarnjih časova kada je počeo uviđaj koji još uvek traje - saopšteno nam je iz dobojske PU. - Uviđaj vrše pripadnici PS Derventa i inspektor za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara PU Doboj. U istragu su uključeni i pripadnici Sektora kriminalističke policije.

Dr Šaran je uveren da je paljevina njegovog objekta rezultat, kako kaže, besomučne kampanje protiv njega na društvenim mrežama, a zbog političkih igara i prepucavanja stare i nove skupštinske većine, kao i najprljavije borbe za funkciju direktora Doma zdravlja.

- Svima poručujem da me ništa neće zastrašiti i da povlačenjem neću biti ničiji „petnaesti odlučujući glas“, sve dok imam podršku da posao direktora obavljam valjano. Neću se povući a ni na kraj pameti mi nije da odbornike čiju imam podršku uveravam i molim da mi je pod pritiskom uskrate. Policiji ću jasno reći u koga sumnjam da je platio ili, možda, nečim ucenio izvršioce, i da se sa mnom obračuna sa molotovljevim koktelom i vatrom - ogorčen je Šaran.

SVE IZGORELO

- Požar su lokalizovali pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Derventa, prilikom čega je u potpunosti izgoreo montažni objekat (kontejner) kao i predmeti koji su se nalazili u njemu - naveli su iz PU Doboj.

Komentari(0)

Loading