FATALNA SUNITA: 6 godina robije za ubistvo!

18:16

BiH 0

Dvadesettrogodišnja Sunita Hindić-Bošnjaković iz Turbeta osuđena je pravosnažno na šest godina zatvora za ubistvo poduzetnika Nine Ivankovića (55).

FATALNA SUNITA: 6 godina robije za ubistvo!
Printscreen/Facebook

Vrhovni sud Federacije BiH u petak je na šest godina zatvora osudio Sunitu Hindić nakon što ju je proglasio krivom za ubistvo poduzetnika Nine Ivankovića 2019. godine.

– Nama je važno da je Apelaciono veće potvrdilo da se radi o ubistvu iz nehata. Presudu neću šire komentarisati dok ne dobijem pismeni otpravak, rekla je za Klix braniteljka Sunite Hindić, advokat Nada Dalipagić.

Pravomoćnom presudom Hindić (23) u žalbenom postupku dobila je gotovo dvostruko veću kaznu od one na koju ju je tokom dva suđenja osudio Županijski sud u Mostaru.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Prvostepenu i drugostepenu presudu od tri i po godine zatvora Vrhovni sud Federacije BiH ukinuo je uz odluku da se suđenje ponovi pred većem tog suda.

Hindić je u oktobru 2019. godine u hotelu "Vila Ivanković" kod Mostara ubila njegovog vlasnika Ninu, koji je tad imao 55 godina i s kojim je bila u ljubavnoj vezi.

U Ivankovića je pucala iz njegova pištolja i na mestu ga usmrtila.

Nakon ubistva pobegla je sa mesta zločina i policiji se predala kasnije u Travniku.

Tvrdila je kako nije počinila ubistvo i da je Ivanković stradao nesrećnim slučajem, ali sud tu obranu nije prihvatio.

Pravomoćnu presudu dočekala je u pritvoru koji joj je određen odmah nakon hapšenja.

Izvor: Kurir

Komentari(0)

Loading