IZETBEGOVIĆ RUŠI BIH Timindžija: Opstruira najveće projekte u Srpskoj

10:12

BiH 0

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ilija Tamindžija izjavio je da predsednik SDA Bakir Izetbegović ruši BiH, opstruišući sve što se radi i gradi u Republici Srpskoj, prvo Hidroelektranu "Buk Bijela", a danas Hidroelektranu "Dabar".

IZETBEGOVIĆ RUŠI BIH Timindžija: Opstruira najveće projekte u Srpskoj
EPA

Tamindžija je upitao zašto Izetbegović javno ne kaže da je za otcepljenje Republike Srpske.

"Mi smo očekivali neke pozitivne vijesti nakon njegovog razgovora sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem, a dočekali smo da Izetbegović ide u susjednu zemlju da bi radio protiv projekata u Republici Srpskoj i zaustavio investicije i razvoj. Mi se radujemo svakom velikom projektu u Federaciji i bićemo podrška. I ako je od Izetbegovića, previše je", rekao je Srni Tamindžija, koji je izvršni direktor u Hidroelektranama na Trebišnjici i dugo godina uključen u realizaciju projekta "Gornji horizonti".

Tamindžija navodi da je Izetbegović danas izgovorio laži oko "Gornjih horizonata". "Ako je neinformisan, pozivam ga da se informiše, ali bojim se da je u pitanju čista zlonamjernost", navodi Tamindžija.

On je istakao da "Gornji horizonti" nemaju štetan uticaj na okolinu, što je nakon trogodišnjeg sudskog spora potvrdio i Sud BiH.

"`Gornji horizonti` prema stručnoj studiji imaju pozitivan uticaj na Neretvu. Kada su male vode, akumulacija `Gornjih horizonata` prihranjujte vrela, a u režimu velikih voda smanjuje poplave", objašnjava Tamindžija.

On premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću poručuje da kada je u pitanju sistem HE na Trebišnjici i njegov razvoj da Bakir Izetbegović ne može biti sagovornik, već Republika Srpska.

"Kada je Plenković bio u Sarajevu dobio je podatke od predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije koliko smo zajedno pretrpjeli štete zbog neraspoloživosti HE `Dubrovnik` i neodgovornog odnosa Vlade Hrvatske i Hrvatske elektroprivrede", naveo je Tamindžija.

Predsednik SDA Bakir Izetbegović rekao je danas u Mostaru da ima podršku Hrvatske da pokušaju zaustaviti projekat "Gornji horizonti".

Izetbegović je rekao da je sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem u Dubrovniku dogovorio da to pokušaju jer bi to, kako je naveo, u potpunosti izmenilo ekološki sistem u Hercegovini.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading