POVRATAK JASTREBOVA IZ DEVEDESETIH Novinarka koja je napravila karijeru na mržnji prema Srbima, loše počela posetu BiH

09:10

BiH 0

Šef Američke agencije za međunarodni razvoj Samanta Pauer poslala je loše poruke odmah na početku posete BiH i pokazala da je nastavila sa jednostranim pristupom, istakao je za RTRS savetnik srpskog člana Predsedništva Milorada Dodika Radovan Kovačević.

POVRATAK JASTREBOVA IZ DEVEDESETIH Novinarka koja je napravila karijeru na mržnji prema Srbima, loše počela posetu BiH
Printscreen

Kovačević ističe da je Pauerova tokom građanskog rata u BiH bila aktivan novinar.

- Možemo reći da je napravila svoju karijeru izveštavajući iz BiH. I to je radila prilično neprofesionalno i potpuno jednostrano - kaže Kovačević.

Istakao je da je ona targetirala srpski narod kao "loše momke", a kao jedine žrtve označavala pripadnike bošnjačkog naroda.

- Slične poruke čujemo i danas. Vidimo da je danas održala sastanak sa logorašima. Mi to uvažavamo, ali je jako loša poruka da tu nije bilo logoraša iz reda srpskog naroda. Čuli smo da određeni činovnici Ambasade SAD u Sarajevu lobiraju u zgradi Tužilaštva BiH da se pokrenu procesi protiv Milorada Dodika, iako nema nikakvih dokaza. Možda bi Pauer trebala da zna da je na tom mestu bio logor na kojem su pripadnici takozvane Armije BiH držali kao logoraše Srbe i Hrvate, ubijali ih i maltretirali - istakao je Kovačević.

Naglasio je da da bi bilo dobro da je je za mišljenje o stanju u BiH pitala i srpske logoraše.

– Nažalost vidimo da se nastavlja sa tom jednostranom politikom u kojem su loši momci uvijek Srbi i Republika Srpska, a žrtve Bošnjaci i predstavnici političkog Sarajeva. To nije dobro i neće doprinijeti rješavanju krize u BiH – kaže Kovačević.

Istakao je da su se mogle čuti i poruke da Srpska i predstavnici Srba destabilizuju BiH zbog toga što reaguju na to što neki neizabrani stranac dođe sa strane i daje sebi za pravo da nameće zakone i poništava suverenitet BiH.

 

vecernjenovosti.ba

Komentari(0)

Loading