SRAMNO: Javno se hvali učestvovanjem u napadu, niko ne reaguje

20:00

BiH 0

Svedočenje Fadile Mujić predstavlja sramotu i bol za porodice Srba nastradalih u Kravicama i Podrinju za vreme rata u BiH, navode predstavnik Saveza Srba regiona Miodrag Linta i general Luka Kastratović.

SRAMNO: Javno se hvali učestvovanjem u napadu, niko ne reaguje
Printscreen/Youtube

Jedna od članica udrženja "Majke Srebrenice" Fadile Mujić , podsetimo, posvedočila je za federalne medije da je sa pripadnicima 28. divizije Armije BiH koju je između ostalih predvodio i Naser Orić, na Božić 1993. godine upala u selo Kravica gde su potom počinjeni masovni zločini.

- Svedočenje Fadile je jedan od brojnih dokaza da je postojao plan za etničko čišćenje, uništenje i pljačkanje svega što je srpsko. Kao udruženje mi znamo mnogo ljudi koji govore o tim stvarima. Suština je da mi u BiH nemamo nezavisno pravosuđe već pravosuđe čiji je cilj da opravda jednu besmislenu laž i izmišljotinu Sarajeva da su Srbi agresori, zločinci i genocidaši, a da su muslimani žrtve i oslobodioci. Mi imamo jednu politiku dvostrukih standarda. Da je obrnuta situacija digla bi se kuka i motika - rekao je Miodrag Linta iz Saveza Srba u regiona u jutarnjem programu Kurir televizije.

General Kastratović ističe da je to samo jedno od svedočenja.

- Ovo je jedna režija. Sadašnje rukovodstvo je ipak izvuklo neke poruke i ne dozvoljava da ih ucenjuju. Ovih dana vidimo (Miroslava) Lajčaka koji je presudio da Crna Gora bude nezavisna država. Sada Lajčak odlučuje i o sudbini Kosova i Metohije. U svakom slučaju, ako ne mogu da reše na štetu Srba, produžavaju krizu. Na sreću, narušiće se taj jednopolarni sistem. Ojačale su Rusija i Kina i Amerika ne može da sprovodi sada svoju jednopolarnu politiku - kaže general Luka Kastratović.

Linta je naglasio da ništa ne očekuje od institucija BiH nakon svedočenja Fadile Mujić.

- Svima nam je jasno da svedočenje Fadile Mujić predstavlja bolnu ranu žrtvama genocida u Kravici. Želim da pozovem tužilaštvo Republike Srbije da ispita Fadilu Mujić o tome šta se dešavalo u Kravici i srednjem Podrinju. Da naše tužilaštvo podigne optužbe protiv svih izvršilaca i naredbodavaca svih brutalnih i svirepih zločina na prostoru BiH i Hrvatske i da mi kao država počnemo da iznosimo istinu o ratovima na ovim prostorima - kaže Linta.

Dodaje da je neprihvatljivo da se samo jedna strana osuđuje.

- Srpske žrtve se prećutuju, marginalizuju i unižavaju dok se muslimanske, albanske i hrvatske žrtve poštuju, što je neprihvatljivo - ističe Miodrag Linta.

Izvor: Kurir.rs

Komentari(0)

Loading