BESMISLENI INCIDENT: Komšićeva čestitka lažnoj državi Kosovo na meti podsmeha

20:30

BiH 0

Novinar i analitičar s Kosova i Metohije, Živojin Rakočević, komentarisao je čestitku Željka Komšića, koju je uputio predsednici tzv. Kosova Vjosi Osmani.

BESMISLENI INCIDENT: Komšićeva čestitka lažnoj državi Kosovo na meti podsmeha
youtube printscreen

Komišić je Osmanijevoj čestitao "Dan nezavisnosti" tzv. Kosova što je, po mišljenju Rakočevića; "besmisleni incident".

"Jasno je da su osnovni pricipi međunarodnog prava prekršeni na Kosovu i Metohiji, uz ogradu da se to više neće događati i da je Kosovo jedinstven slučaj. Potom su moćne politike svetskih sila nastavile kršenje međunarodnog prava na raznim nivoima. BiH je postala obrazac sistema bez sadržaja i kršenja obavezujućih sporazuma", rekao je Rakočević i dodao:

"Ako se posmatra iz tog ugla, Komšić čestita drugom propalom praznom entitetu čiji su rezultati organizovano kršenje ljudskih prava, progoni u doba mira i etnokratija".

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Navodi da vrednosti na koje se poziva su američka i NATO podrška.

"To je u osnovi jedna ljuštura koja daje smisao tim sistemima i entitetima. Sigurno je da sa političkim idejama Komšića i Vjose Osmani, sa propalom ekonomijom i proizvodnjom neprijatelja, oni ne bi opstali ni nedelju dana. Paradoksalno je da dugo vremena, popunjavaju sistemske praznine svojim odsustvom identiteta, političkom prazninom i besmislenim incidentima", naveo je Rakočević.

Smatra da je čestitka Kosovu besmisleni incident i najviše govori o tragikomičnom položaju njenog pošiljaoca.

Iako BiH nije priznala nezavisnost Kosova, Komšić je u čestitki naveo i da "BiH i Republika Kosovo dele zajedničke strateške spoljnopolitičke prioritete, odnosno članstvo u NATO-u i Evropskoj uniji."

Izvor: tanjug

Komentari(0)

Loading