"ĆIRO" POKUPIO DROGU I ORUŽIJE: U Sarajevu uhapšena jedna osoba

14:56

BiH 0

Policija je uhapsila A.M. (37) iz Sarajeva zbog sumnje da je duže vreme nabavljao drogu u većim količinama koju je prepakivao i dalje distribuisao.

"ĆIRO" POKUPIO DROGU I ORUŽIJE: U Sarajevu uhapšena jedna osoba
Printscreen/Youtube

Njega su uhapsili pripadnici Federalne uprave policije (FUP) u akciji "Ćiro" koju su izveli pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i terete ga za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

"Postupajući po naredbi Opšinskog suda u Sarajevu policijski službenici FUP-a izvršili su pretres stana i pratećih objekata koje pomenuto lice koristi, kojom prilikom je pronađeno više od 2.500 grama praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin, vage za precizno vaganje, pribor za pakovanje i prepakivanje droge, vatreno oružje, municija različitih kalibara, puščana cijev sa mehanizmom, kundaci i drugi metalni djelovi za oružje, radio stanica kao i drugi predmeti i tragovi koji će se koristiti u krivičnom postupku", navodi se u saopštenju.

Sumnjaju da je duži period nabavljao drogu u količinama od kilogram i više, te je prepakivao i dalje distribuisao s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

On će nakon kriminalističke obrade biti predat Kantonalnom tužilaštvu KS.

Komentari(0)

Loading