PALA BOSANSKA SINDI KRAFORD: Ovo je lepotica uhapšena u akciji "Meta"

21:00

BiH 0

U okviru akcije "Meta", koju policija od jutros sprovodi na području Sarajeva i Visokog, uhapšeno je i stavljeno pod kontorlu osam osoba dok se za dve traga, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

PALA BOSANSKA SINDI KRAFORD: Ovo je lepotica uhapšena u akciji "Meta"
Printscreen/Youtube

Nezvanično privedeni su biznismen Gordan Memija, manekenka Džejla Glavović-Očuz, njen muž Mahir Očuz, i jedan policajac iz Visokog, a akcijom je obuhvaćan i Refik Kugraš bivši predsjednik Kantonalnog odbora A-SDA Zeničko-dobojskog kantona koji je za sada nedostupan kao i još jedna osoba.

U okviru akcije, jutros su počeli pretresi na 13 lokacija na području Visokog, sedam lokacija na području Kantona Sarajevo i dve lokacije na području Tuzlanskog kantona.

Akciju sprovodi Uprava policije MUP-a ZDK a usmerena je na hapšenja i procesuiranja osoba koje se sumnjiče za neovlašćenu proizvodnu i stavljanje u promet opojnih droga, odavanje službene tajne, zloupotrebu položaja ili ovlašćenja i nadrilekarstvo.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

-Aktivnosti u okviru akcije "Meta" se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te se postupa po naredbama opštinskih sudova u Zenici i Visokom, a današnje aktivnosti se sprovode u saradnji sa policijskim timovima Federalne uprave policije, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, navode iz MUP-a ZDK.

Izvor: Nezavisne

Komentari(0)

Loading