SUD DONEO ODLUKU: Ukinut pritvor uhapšenom u akciji "Transporter"

15:21

BiH 0

Saši Rađeviću iz Gradiške uhapšenom u akciji "Transporter" Sud BiH ukinuo je pritvor i odredio mere zabrane.

SUD DONEO ODLUKU: Ukinut pritvor uhapšenom u akciji "Transporter"
Printscreen/Youtube

U ovom slučaju usvojen je predlog Tužilaštva BiH, pa je Rađeviću ukinut pritvor a određene mere zabrane.

Njemu se zabranjuje napuštanje mesta boravišta izuzev ukoliko ga napušta da bi se pojavio po pozivu Suda ili Tužilaštva BiH. 

Proveru mere zabrane provodiće ovlaštena službena lica Policijske uprave Gradiške tako što će najmanje tri puta sedmično, nasumice, kontrolisati da li osumnjičeni boravi na naznačenoj adresi.

Takođe mu se zabranjuju putovanja van BiH i privremeno mu se oduzima putna isprava kao i drugi dokumenti koji mogu poslužiti.

Rađeviću je zabranjeno sastajanje s određenim osobama i svaki oblik kontaktiranja i sastajanje s drugim osumnjičenim kao i svedocima u ovom krivičnom predmetu.

U akciji "Transporter", krajem prošle godine  je zaplenjeno 303 kilograma skanka vrednog 1,2 miliona KM a tada su uhapšeni i Bojan Cvijetić koji je bio savetnik bivšeg ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića, suspendovani policijski inspektor Mladen Milovanović, te Igor Knežević i petar Dukić iz Banjaluke, Ivan Jurić iz Tuzle, Tijana Stojanović iz Istočne Ilidže te Aleksandar Nikolić, Dragan Kresojević, Siniša Bačić.

Komentari(0)

Loading