RUSKI TRGOVAČKI LANAC MERE OTVOREN U SARAJEVU: Planirano otvaranje u svim većim gradovima

19:00

BiH 0

Ruski trgovački lanac MERE otvorio je danas u Istočnom Sarajevu prvu prodavnicu u Bosni i Hercegovini, potvrdio je za "Nezavisne" Kemal Muratović, direktor firme "Express Consulting" iz Sarajeva, koja vodi sve poslove u vezi s početkom rada ovog trgovačkog lanca u BiH.

RUSKI TRGOVAČKI LANAC MERE OTVOREN U SARAJEVU: Planirano otvaranje u svim većim gradovima
Printscreen/Youtube

"Sve je proteklo u najboljem mogućem redu, a zainteresovanost građana je veoma zadovoljavajuća", kazao je Muratović.

Inače, u ovom objektu zaposleno je 48 radnika, a još 24 posao će dobiti u poslovnicama koje MERE početkom juna otvara u Doboju i Prijedoru.

Što se tiče artikala, Muratović je za "Nezavisne" ranije rekao da će biti i ruskih proizvoda, ali će prodavati i domaće, BH. proizvode.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

"Potpisivaće se ugovori s bh. firmama iz Banjaluke, Sarajeva i drugih gradova i biće prostora za domaće proizvode. U odnosu na najjeftinije konkurente u BiH, cijene artikala u MERE-u će biti niže za 20 odsto", naglasio je Muratović.

Dodao je da ova kompanija razmatra da otvori svoje poslovnice u svim lokalnim zajednicama u BiH koje imaju više od 50.000 stanovnika.

"Što se tiče većih gradova, to su Banjaluka, Sarajevo, Mostar, Tuzla i drugi. Otvaranje ovog trgovačkog lanca donijeće brojne benefite radnicima, građanima, ali i državi. Naša ekonomija će imati veliku korist od ove investicije, ukoliko to budemo znali iskoristiti", zaključio je Muratović.

 

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading