"TEBRA DAJ PAZAR", PA POKUPILI I HRANU: Godina zatvora za pljačku dostavljača hrane

09:43

BiH 0

Kantonalni sud u Zenici osudio je Feđu Dizdara na godinu dana zatvora zbog razbojništva koje je počinio sa još dve osobe.

"TEBRA DAJ PAZAR", PA POKUPILI I HRANU: Godina zatvora za pljačku dostavljača hrane
Shutterstock

Naime, on i još dve NN osobe su, kako se navodi u presudi, 5. avgusta 2021. godine u Zenici s ciljem da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist zajednički i po prethodnom dogovoru pozvali dostavljača iz "Kinga" s namerom da od njega uzmu novac.

"Oni su naručili dostavu hrane pa kad ju je B.DŽ. dovezao u Ulicu Prve zeničke brigade i kada je nameravao da otvori vrata suvozača jer je kraj istih vidio jednu mušku osobu za koju je pretpostavio da je naručilac hrane, jer mu je rukom mahnuo, iznenada kroz otvoreno staklo na vratima vozača druga NN osoba ga je snažno udarila pesnicom u lice i rekla: "Tebra, daj pazar".

Kako se navodi u presudi, u tom momentu kod vrata suvozača dostavljač je uočio i Dizdara, koji je otvorio vrata i kolenom se naslonio na mesto suvozača pa ga desnom šakom snažno udario u lice.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

"Tada je dostavljač čuo i repetiranje oružja. Okrenuo se prema tom zvuku i vidio kako mu je jedna od NN osoba cijev pištolja prislonila na vrat, ponovo tražeći da mu da pazar.

Svjestan da će napadom i pretnjom pištoljem od B.DŽ. pribaviti protivpravnu imovinsku korist, Dizdar je sa mesta suvozača ugasio vozilo i izvadio ključ, dok je B.DŽ., u strahu za svoj život, iz torbice izvadio oko 450 KM i novac dao jednoj od NN osoba", navodi se u presudi i dodaje da je Dizdar sa kasetofona uzeo i prisvojio mobilne telefone Iphone X2, vrijedan 800 KM, i Samsung J5 2017, vrednosti 300 KM, oba od B.DŽ.

Osim toga, uzeli su i prisvojili dostavljenu hranu te pobegli u nepoznatom pravcu.

"Na ovaj način su oštetili vlasnika 'Kinga' L.A. za 450 KM i B.Dž. za 1.100 KM", zaključuje se u presudi.

Komentari(0)

Loading