VARAO LJUDE PUTEM VAJBERA: Glumio da je iz banke!

13:00

BiH 0

Opštinski sud u Tuzli prihvatio je predlog tamošnjeg tužilaštva te odredio jednomesečni pritvor Sarajliji Denisu Misiću, koji se sumnjiči za produženo krivično delo prevare.

VARAO LJUDE PUTEM VAJBERA: Glumio da je iz banke!
Printscreen/Youtube

Njega optužuju da je putem Vibera varao građane, koji su mu u zabludi davali podatke o svojim karticama.

Naime, kako su naveli iz Tužilaštva TK, postoji osnovana sumnja da je 25-godišnji Misić u periodu od novembra 2020. do aprila 2022. godine počinio 19 prevara na području Tuzlanskog kantona.

– On je osumnjičen da je veći broj osoba doveo u zabludu pozivajući ih putem Vibera te se lažno predstavljao kao službenik banke i od njih tražio da mu, radi isplate navodnih nagrada koje su osvojili, daju podatke sa svojih bankovnih kartica, što su oštećeni i činili. Kada bi dobio ove podatke, novac sa bankovnih kartica oštećenih je prebacivao na virtuelne račune u različitim kladionicama registrovane na imena drugih osoba, da bi nakon toga obavljao novčane transakcije i podizao novac u kladionicama i na taj način sebi pribavio korist veću od 5.00 evra (10.000 KM) – naveli su iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Osumnjičeni je uhapšen 27. maja te je nakon kriminalističke obrade uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu iz MUP TK predat u nadležnost tužilaštva, prenosi Klix.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

 

Izvor: klix

Tagovi:

Komentari(0)

Loading