AMBASADA RUSKE FEDERACIJE U BiH O ŠMITOVOJ ODLUCI: Prevaziđena granica cinizma

15:11

BiH 0

Ambasada Ruske Federacije u BiH još jednom je podsjetila da djelovanje Kristijana Šmita, visokog predstavnika kojeg Republika Srpska ne priznaje, nelegitimno bez odgovarajuće rezolucije Savjeta bezbjednosti UN-a, te da njegove odluke nisu obavezujuće, saopšteno je iz Ambasade.

AMBASADA RUSKE FEDERACIJE U BiH O ŠMITOVOJ ODLUCI: Prevaziđena granica cinizma
Printscreen/Facebook

"Što se tiče suštine zadnje od njih koja se odnosi na održavanje izbora - poslednja granica cinizma je prevaziđena. Nikada do sada međunarodni zvaničnici nisu tako besramno zadirali u tuđi novčanik. Iako se, iskreno govoreći, ova akcija organski uklapa u piratsku logiku kolektivnog Zapada, što jasno pokazuju nezakonita ograničenja prema Rusiji", poručuju u saopštenju.

U saopštenju se navodi da Šmitovo "apsurdno postupanje" naglašava činjenica da su stranke u BiH išle ka kompromisu po ovom pitanju.

"Štaviše, bilo je konkretnih predloga za prevazilaženje nastale situacije. Ali opet je prevladala gruba sila koja je namerno destabilizirala situaciju u BiH", poručuju iz Ambasade.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Iz Ambasade još jednom naglašavaju potrebu da same bosanskohercegovačke strane dođu do rešenja o svim ključnim pitanjima, da nema alternative dijalogu i kompromisu, uključujući i parametre organizacije istinski slobodnih i demokratskih izbora, za koje postoje potrebni pravni mehanizmi.

"Nećemo se iznenaditi ako politička linija tzv. međunarodne zajednice dovede do toga da će, 'umorna od svojevoljnosti Bosanaca i Hercegovaca', sama 'izabrati' lokalne predstavnike u strukturama vlasti u vlastitu sliku i priliku. I to će biti apoteoza zapadnog 'demokratskog' upravljanja Bosnom i Hercegovinom", zaključeno je u saopštenju.


Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading