GOLI PERFORMANS U CENTRU SARAJEVA: Glumac iz Slovenije platio kaznu

20:26

BiH 0

Ispred Narodnog pozorišta Sarajevo na trgu Susan Sontag sinoć je održan performans naziva "Together" na kojem su glumci nastupili nagi.

GOLI PERFORMANS U CENTRU SARAJEVA: Glumac iz Slovenije platio kaznu
Shutterstock

Reč je o projektu “East is best” koji je, kako je najavljeno, podržao EU program Performe Europe, a performans je zamišljen kao šestosatni događaj o zajedničkom životu i ljubavi.

Ovaj događaj je šokirao prisutne građane i zapalio društvene mreže s obzirom na to da glumci Leja Jurišić i Marko Mandić izvode performans skoro potpuno goli, prenosi Kliks.

 

Nakon prijave, reagovala je policije te je performans prekinut. Iz MUP KS oglasili su se o ovom događaju.

– Policijski službenici Uprave policije MUP Kantona Sarajevo su intervenisali po pozivu građana, te je prekinuto održavanje javne priredbe iz razloga što ista nije bila najavljena u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju u Kantonu Sarajevo. Protiv pravnog i odgovornog lica koje je organizator iste biće pokrenut prekršajni postupak podnošenjem Zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka kod nadležnog Suda zbog kršenja odredbi navedenog zakona.

Učesniku navedene priredbe, M. M. državljaninu Slovenije, nakon konsultacija sa dežurnim sudijom za prekršaje, izdat je prekršajni nalog zbog činjenja prekršaja iz člana 8. stav 2. tačke e) Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo, te je platio novčanu kaznu, shodno zakonskim odredbama – saopšteno je iz policije.

Izvor: srpska info

Komentari(0)

Loading