PODIGNUTA OPTUŽNICA: Bivši učesnik Parova pao zbog lažnog novca

20:30

BiH 0

Tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine, podigao je optužnicu protiv Benjamina Spahovića (25) iz Sarajeva, Jahje Lokmića ( 28) iz Sarajeva, te Anje Zovko (27) iz Nizozemskoj.

PODIGNUTA OPTUŽNICA: Bivši učesnik Parova pao zbog lažnog novca
pixabay

Optuženi se terete da su, nakon što se prvooptuženi Spahović udružio sa više osoba, radi vršenja kaznenih dela stavljanja u opticaj lažnog novca na području Sarajeva i BiH, navedenoj grupi pristupili optuženi Lokmić i Zovko, te su tokom 2021. godine, nakon što je optuženi Spahović nabavljao veću količinu krivotvorenih novčanica u apoenima od 100 evra, vršili plasman falsifikovanih novčanica u platni promet Bosne i Hercegovine, na području Sarajeva, Travnika, Viteza, Busovače i drugih mesta, piše Srpskainfo.

Istragom je utvrđeno da su optuženi u najmanje osam navrata, na različitim prodajnim mestima i objektima, u promet plasirali falsifikovani novac, uglavnom kupujući robu manje vrednosti, kako bi dobijali ostatak novca u ispravnim novčanicama.

Na navedeni način, optuženi su ostvarivali nezakonitu imovinsku korist, te nanosili štetu građanima i pravnim osobama, kao i platnom prometu u Bosni i Hercegovini, čime su počinili kaznena dela – udruživanje radi činjenja kaznenih dela, a sve u vezi kaznenim delom falsifikovanje novca.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Optužnica je prosleđena na potvrđivanje Sudu BiH – saopšteno je iz Tužilaštva BiH, prenosi Dnevni Avaz.

Podsetimo, Benjamin Spahović je u februaru skrivio saobraćajnu nesreću na Drveniji, kada je svojim “poršeom” udario sina oskarovca Danisa Tanovića.

Izvor: Blic

Komentari(0)

Loading