RUSKA AMBASADA U SARAJEVU: Građani BIH su sposobni da se brane i pregovaraju bez lažnih visokih predstavnika!

15:11

BiH 0

Građani Bosne i Hercegovine, Bošnjaci, Srbi, Hrvati i ostali su jaki i samopouzdani ljudi koji su prošli kroz teška iskušenja i stoga su sposobni da se brane i da pregovaraju, bez lažnih "visokih predstavnika" i uvredljivog spoljnog tutorstva brojnih "posebnih predstavnika", saopštila je ruska ambasada u BiH.

RUSKA AMBASADA U SARAJEVU: Građani BIH su sposobni da se brane i pregovaraju bez lažnih visokih predstavnika!
Printscreen/Facebook

Reagujući na izjavu američkog amabasadora u BiH Majkla Marfija da SAD "neće prepustiti BiH Rusiji" iz ruske ambasadesu ocenili su da Marfi "govori o poštovanju suvereniteta BiH, ali da odmah, bez oklevanja, izjavljuje da SAD 'neće prepustiti BiH Rusiji', kao da BiH nema svoj suverenitet, kao da je slabo dete koje treba štititi".

"Rasudjivanja ambasadora (Marfija) jasno pokazuju nesklad izmedju reči i dela Vašingtona. Celi svet je video kako je on nedavno 'branio' Avganistan, a ranije – Irak, Libiju, Јugoslaviju. Sada SAD aktivno 'brane' Evropu, polako ali sigurno, rekli bismo prefinjeno, dovodeći je u stanje ne samo političke, već i ekonomske nemoći", ocenili su iz ruske ambasade u BiH.

U saopštenju se dodaje da "sve to samo potvrdjuje da SAD, čiji je temelj napola rascepljen, a pukotine se produbljuju, organski ne prihvata države sa stvarnim suverenitetom, sposobne da se zauzmu za sebe".

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

"Upravo u tome je smisao proksi rata protiv Rusije, koji je organizovano zasnovan na pravilima dominacije i segregacije i stoga osudjen na propadanje. Ustvari, Vašington samo potvrdjuje poznatu izreku – Bože, sačuvaj me od 'dokazanih' prijatelja", naveli su iz ruske ambasade u BiH.

Rusija, dodali su, takođe ima svoje nacionalne interese koje brani, ali, kako su naglasili, za razliku od zapadnih zemalja, izvežbanih u licemernoj retorici, preferira otvoren i drugarski dijalog sa partnerima u BiH.

"Naš način vodjenja razgovora predvidja mirno, jasno iznošenje argumenata, kao i trezveno, objektivno sagledavanje odgovora. Nažalost, ponekad kao odgovor čujemo histerične, nesuvisle povike demagoga", naveli su iz ruske ambasade u BiH.

Komentari(0)

Loading