ERDOGANOVA POSETA: Iz Bosne za Tursku uz ličnu kartu

17:16

BiH 0

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas u Sarajevu da će ubuduće državljani BiH i Turske moći da ulaze jedni kod drugih samo sa ličnom kartom.

ERDOGANOVA POSETA: Iz Bosne za Tursku uz ličnu kartu
Shutterstock

"Nastavljamo pružati našu razvojnu pomoć BiH i radimo na tome da se započne međusobno putovanje sa ličnim kartama između dve zemlje", rekao je Erdogan posle sastanka sa članovima Predsedništva BiH.

On je kazao da je takva odluka doneta i da će ministri spoljnih poslova dve zemlje poštovati procedure, posle čega će se iz Turske u BiH i iz BiH u Tursku putovati samo sa ličnim kartama.

Sličan sporazum Turska će sutra potpisati i sa Srbijom, a ranije su to uradili sa Bugarskom.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Erdogan je kazao da su na sastanku, kome je prisustvovalo i više ministara iz Vlade Turske i ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković, otvorene mnoge teme, poput unapređenja bilateralne saradnje, trgovine, povezivanje naroda u regionu…

Turski predsednik govorio je i o političkoj krizi u BiH i predstojećim izborima u toj zemlji, navodeći da Turska pridaje veliku važnost miru i da podržava Bosnu i Hercegovinu.

Prema njegovim rečima, od vitalnog je značaja da izbori budu transparentni, smatrajući to važnim za celu regiju.

Erdogan je izjavio i da se protivi bilo kakvom nametanju odluka kada je reč o izmenama Izbornog zakona BiH.

“Odluke u vezi Izbornog zakona lideri treba da donesu i ne treba nam intervencija visokog predstavnika. To se kosi s demokratskim principima”, rekao je Erdogan novinarima nakon sastanka sa članovima Predsedništva BiH i ministrima u Savetu ministara BiH.

Izvor: alo region

Komentari(0)

Loading