SUĐENJE ZABRANJENO ZA JAVNOST: Banjalučki anestezilog optužen da je ljubio pacijenta

18:34

BiH 0

Suđenje banjalučkom anesteziologu Darki Goliću biće zatvoreno za javnost, potvrđeno je portalu Srpskainfo u Osnovnom sudu Banjaluka.

SUĐENJE ZABRANJENO ZA JAVNOST: Banjalučki anestezilog optužen da je ljubio pacijenta
Printscreen/Youtube

- Postupajući sudija je u konkretnom predmetu isključio javnost zbog prirode izvršenog krivičnog dela i povrede prava oštećenog na privatnost i u interesu zaštite ličnog i intimnog života oštećenog - navodi se u odgovoru suda.

Javnost i novinari tako neće biti u prilici pratiti sudski proces optuženom za polno uznemiravanje pacijenta.

Darko Golić, poznati banjalučki anesteziolog, poslednji put je u sudu bio 13. aprila prošle godine kada je negirao krivicu po optužnici koja ga tereti za polno uznemiravanje pacijenta koji je bio u teškom zdravstvenom stanju i vezan za bolesnički krevet.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Tužilaštvo tokom postupka planira saslušati veći broj svedoka među kojima su oštećeni, njegova supruga, ali i medicinski radnici koji su bili očevici krivičnog dela.

Prema optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Golić je 19. januara 2020, u vremenskom periodu od 19 do 22 sata, kao načelnik Klinike za anesteziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci, kao ordinirajući doktor pacijenta M.Đ, u cilju zadovoljavanja polnih strasti ljubio oštećenog u lice, u čemu je zatečen od strane medicinskog osoblja – medicinskih sestara i brata Klinike.

Još u oktobru 2019. godine je pisano o tužbi koju je protiv UKC RS podnijelo 66 zdravstvenih radnika zaposlenih na Klinici za anesteziju i intenzivno lečenje. Među ovih 66 radnika koji su tužili, i dobili, UKC zbog kršenja prava radnika, nije bio tadašnji načelnik Klinike, Darko Golić, koji na taj način nije podržao svoje kolege u borbi za njihova prava.

Međutim, nakon hapšenja Golića pojavile su se informacije da je pomenuta tužba navodno bila razlog zbog koga je neko u UKC napakovao Goliću?! Tužba je podnesena jer je UKC uporno ignorisao zakonom zagarantovana prava zdravstvenih radnika u pomenutoj Klinici, a koji zbog svakodnevnog izlaganja zračenju imaju pravo na posebne uslove rada, među kojima su uvećane plate, te duži godišnji i sedmični odmori.

Izvor: Srpskainfo

Komentari(0)

Loading