U MAJEVCU prijavljen problem sa posmatračima

10:35

BiH 0

Na biračkom mestu u Majevcu na području Doboja jutros je prijavljen problem sa posmatračima političkih subjekata PDP-a i Pokret za pravdu i red Nebojša Vukanović, izjavio je predsednik dobojske Gradske izborne komisije (GIK) Nenad Paleksić.

U MAJEVCU prijavljen problem sa posmatračima
Printscreen/Youtube

On je naveo da im je taj problem prijavljen već u 6.00 časova.

“Posmatrači sa urednom akreditacijom ispred dva politička subjekta došli su u 6.00 časova, ušli u biračko mjesto da bi nakon toga došli novi posmatrači sa njihovim šefovima izbornih štabova i insistirali da se izvrši zamjena i vršili pritisak na izbornu komisiju da mi to promjenimo”, rekao je Paleksić novinarima.

On je naveo da je stvar političkog subjekta da odlučuje o rasporedu svojih akreditovanih posmatrača, a ne GIK-a.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Paleksić je napomenuo da pet biračkih mjesta na ovom području nije otvoreno na vreme, odnosno na četiri mesta je registrovano kašnjenje od po 15 minuta, a na jednom 35 minuta.

“Razlog zbog čega se kasnilo je nekoliko puta prebrojavanje glasačkih listića za određene nivoe na zahtev posmatrača”, izjavio je Paleksić.

Paleksić je naveo da su sinoć od CIK-a BiH dobili zaključak sa nalogom da se izvrši provera svih posmatrača i da se ponište akreditacije posmatračima protiv kojih se vode krivični ili drugi postupci, nakon čega su poništili akreditacije 141 posmatraču.

On je naveo da je na nekoliko biračkih mesta tokom prebrojavanja glasačkih listića na različitim nivoima postoji razlika u broju glasačkih listića u dostavljanju, odnosno originalnom pakovanju, što su predsednici biračkih odbora uredno evidentirali.

Paleksić je odbacio mogućnost da elektronska zdravstvena knjižica može poslužiti kao identifikacioni dokaz za glasanje, i da su o tome upoznati predsednici biračkih odbora.

On je pozvao sve političke subjekte i učesnike u izbornom procesu da daju doprinos da izborni dan prođe na miran i dostojanstven način.

Na ovom području u biračkom spisku je 62.263 birača, koji će moći da glasaju na 106 redovnih biračkih mesta.

Komentari(0)

Loading