KRAJIŠKI KANIBAL JEO SVOJU MAJKU: Najsurovije bh ubice roditelja

19:01

BiH 0

Javnost u BiH bila je šokirana nedavnim slučajem u Sarajevu nakon što je Jusmil Eminić (44) oca Jusufa (69) polio benzinom i zapalio.

KRAJIŠKI KANIBAL JEO SVOJU MAJKU: Najsurovije bh ubice roditelja
Shutterstock

Reč je o jednom od najokrutnijih ubistva. Jusuf koji dolazio u alkoholisanom stanju kući znao je fizički nasrnuti na Jusmila, svoju suprugu i ćerku.

Odnosi su eskalirali 1. oktobra kada ga je Jusmil ispred porodične kuće u sarajevskom naselju Buča Potok oca Jusufa polio benzinom i zapalio. Po dolasku poilcije Jusuf je još uvijek bio pri svesti i rekao im je da mu je to uradio sin Jusmil koji je pobegao s lica mesta.

Drugog dana Jusuf je u Kliničkom centru Sarajevo podlegao opekotinama koje su zahvatile 75 odsto njegovog tela.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

U BiH bilo je nažalost više slučajeva u kojima su neretko žrtve svirepih zločina bili roditelji. Motivi za zločine uglavnom su narušeni odnosi unutar porodice, a ubica se u pojedinim slučajevima izjašnjavao i kao žrtva.

Okrutna ubistva su bila i zbog psihotičnih epizoda izvršilaca, koji su u pravilu proglašavani neuračinjivim.

Tako je Armin Šehagić iz Kaknja optužen je da je u neuračunjivom stanju na okrutan način ubio majku Emiru tako što je ušao u njenu spavaću sobu i bez ikakvog povoda je brutalno tukao rukama i nogama te je davio.

Ubistvo se desilo 14. juna ove godine, u njihovom stanu u Kaknju, a prema optužnici, počinio ga je u neuračunjivom stanju usled psihotične epizode paranoidno-halucitornog tipa.

Alen Kopić prvostepeno je osuđen na sedam godina i sedam meseci zatvora za ubistvo oca Selima Kopića. On je 20. juna 2021. godineoko 13.45 sati , u ulici Kasindolskog bataljona, opština Istočna Ilidža, u pomoćnom objektu – garaži nakon verbalnog sukoba, metalnom šipkom dužine 102,5 centimetra, u nameri da ga ubije, više puta u predelu glave udario svog oca.

Sekirom pobio porodicu

Nezir Kamenica u Kantonalnom sudu u Sarajevu bio je prvostepeno osuđen na 20 godina zatvora jer je 2. maja 2017. u selu Bogušići kod Goražda ubio majku Zehru Kavazović, nanu Šemsu Džabija, te očuha Ifeta Kavazovića.

Kamenica je uzeo dve sekire, stavio za pas iza leđa, te rešio da na okrutan i podmukao način pobije ukućane. Očuha Ifeta, koji je bio za kompjuterom, s leđa je udario po glavi i telu.

U tom trenutku ušla je njegova majka Zehra, te je Nezir jednu sekiru zabio u vrata, a potom izvadio manju sekiru iza pasa i počeo majku udarati po rukama, glavi i telu, zadavši joj šest udaraca.

Baku Šemsu je napao sekirom u njenom krevetu na spratu udarivši je pet puta. Kamenica je na jednom ročištu rekao da je umesto potpore članova porodice, doživljavao pretnje, maltretiranja i sputavanje u življenju.

Kantonalni sud u Bihaću doneo je presudu 2019. kojom je ustanovljeno da je Sabahudin Velić (33) u stanju neuračunjivosti ubio majku u septembru 2018. godine, te mu je odredio prislini boravak u zdravstvenoj ustanovi.

Jeo telo majke

Stravičan čin otkriven je kad se Velić 14. septembra sam predao policiji u Sarajevu i ispričao da je nakon što je majku usmrtio sekirom, otišao da se moli da bi nakon toga telo prebacio na drugo mesto i zapalio ga.

Budući da telo nije izgorelo, ukopao je majku na nepoznato mesto, a potom ga iskopao i ponovo prebacio u garažu, gde ga je seckao raznim alatom kako bi razdvojio meso od kosti, koje je posle jeo.

Monstrum je razbacao jedan deo tijela po okolnim livadama i šumi, dok je drugi deo zakopao u blizini kuće. Priznao je tada da je, pre majke, zaklao i svog psa, jer je, kako je rekao, crni pas đavo.

Policija u Kragujevcu uhapsila osumnjičenog za ubistvo

 

Izvor: Blic

Komentari(0)

Loading