NA GRANIČNIM PRELAZIMA UHAPŠENO 14 osoba sa poternica, OVO SU RAZLOZI

13:20

BiH 0

Granična policija BiH je u poslednjih nekoliko dana uhapila 14 lica na osnovu potraga nadležnih organa i agencija za sprovođenje zakona, saopšteno je danas iz ove policijske službe.

NA GRANIČNIM PRELAZIMA UHAPŠENO 14 osoba sa poternica, OVO SU RAZLOZI
Printscreen/Youtube

Na aerodromu Tuzla juče je na letu za Štokholm uhapšen državljanin BiH čiji su inicijali E.M. /46/, jer je graničnim proverama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora, te je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.


Službenici Jedinice granične policije Zvornik uhapsili su u sredu 12. oktobra, u na prelazu Karakaj S.A. /32/ jer je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog dela krađa, te je predat službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskom kantonu.

Istog dana na prelazu Karakaj prilikom izlaska iz BiH uhapšen je T.L. /66/ jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora, te je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Na graničnom prelazu Brod u sredu, 12. oktobra, uhapšen je N.K. /24/, nakon što je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Tešanj raspisala potragu zbog krivičnog dela krađa.

Ovo lice je kontrolisano na izlasku iz BiH i predato je službenicima Policijske stanice Usora.

U ponedeljak, 10. oktobra, na izlasku iz BiH na prelazu Bratunac uhapšen je državljanin Srbije Ž.Đ. /28/, jer je ga potražuje Osnovni sud u Srebrenici radi izdržavanja kazne zatvora, i predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Na ulasku u BiH na prelazu Brod u nedelju, 9. oktobra, uhapšen je A.H. /28/ jer je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Zenici zbog krivičnih dela posedovanje i omogućavanje uživanja droga i teška krađa, te je predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina uhapsili su u sredu, 12. oktobra, S.A. /34/, jer je ustanovljeno da je za njim Policijska stanica Sanski Most raspisala potragu zbog krivičnog dela teška krađa.

Prethodno su službenici ove jedinice u subotu, 8. oktobra, pri izlasku iz BiH na prelazu Popovi uhapsili M.P. /64/, s obzirom da je utvrđeno da je za ovim državljaninom Hrvatske Interpol Zagreb raspisao poternicu zbog krivičnog dela prevara, pa je predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Na aerodromu Sarajevo u ponedeljak, 10. oktobra, na letu iz Frankfurta uhapšen je S.A. /31/, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Visokom zbog krivičnog dela posedovanje i omogućavanje uživanja droge, te je predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Na letu za Keln uhapšen je E.H. /50/ u subotu, 8. oktobra, jer je ustanovljeno da ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Sarajevo zbog krivičnog dela izbegavanje izdržavanja, zbog čega je ovo lice predato službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Prilikom izlaska iz BiH na prelazu Gradina u nedelju, 9. oktobra, uhapšen je N.J. /43/, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora, i predato je službenicima Okružnog centra sudske policije Banjaluka.

Na prelazu Bijača u subotu, 8. oktobra, prilikom ulaska u BiH uhapšeni su državljanin Hrvatske C.Ć. /33/ kojeg potražuje Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona zbog krivičnih dela poreska utaja i zloupotreba ovlaštenja u privrednom poslovanju, te državljanina Švajcarske, T.S. /31/ jer je utvrđeno da ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona zbog falsifikovanja isprave.

Službenici Jedinice granične policije Orašje su istog dana uhapsili M.V. /57/ jer je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Gradačac raspisala potragu zbog krivičnog dela oštećenje tuđe stvari, i ovo lice je predato službenicima Policijske uprave Gradačac.

Komentari(0)

Loading