SPAVAŠ LI U NOĆNOJ, JESI LI MUŠKO ILI ŽENSKO: Detalji jezivog intervjua na pumpi zbog kog se mladić iz Bosne ubio

16:15

BiH 4

Iz policije su saopštili da su obavešteni o čitavom slučaju

SPAVAŠ LI U NOĆNOJ, JESI LI MUŠKO ILI ŽENSKO: Detalji jezivog intervjua na pumpi zbog kog se mladić iz Bosne ubio
Printscreen/Facebook

Čitav region potresla je vest o smrti Mladena D. (22) iz Laktaša, koji je navodno digao ruku na sebe jer nije mogao da izdrži pritisak javnosti nakon što je tajno sniman dok je ismevan tokom razgovora za posao.

Mladen se, prema rečima njegovih prijatelja, ubio nakon što je na društvenim mražama postavljen snimak pod nazivom “Molba za rad na benzinskoj pumpi” u kojoj radnik benzinske pumpe ismeva mladića dok je ovaj popunjavao prijavu za posao.

Mladen je ozbiljno shvatio prijavu za posao, ali radnik na pumpi očigledno nije, i sve vreme je snimao kako ga ismejava.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Radnik mu je postavljao sledeća pitanja: 

- Moraš pisati koji si pol, jesi li muški ili ženski?

- Moraš napisati gde si radio? Moraš još napisati jesi li spavao noću na poslu. Napiši da si pola spavao pola nisi. Piši radio sam noćnu pola spavao pola nisam.
- Napiši jesi li se pokrivao, da donesu ćebe. Imamo mi po ćebe, ko radi ima ćebe. Jesi se pokrivao po zimi? Napiši ne treba ćebe.

"To je upitnik naš. Napiši da li jedeš ćevape sa duplom lepinjom ili sa jednom lepinjom. Ako ćevape ne jedeš onda ovde ne možeš raditi. Ovde se samo jedu ćevapi. Ja 20 godina jedem ćevape. Ako ne jedeš ćevape onda ostaješ bez hrane", rekao je radnik pumpe.

Nakon prijave za posao mladić Mladen mu je platio 30 KM za gorivo i otišao sa pumpe.

Snimak je potom osvanuo na mrežama, a nedugo nakon toga stigla je vest da je Mladen digao ruku na sebe.

Na društvenim mrežama se mnogi opraštaju od Mladena i kivni su zbog svega što se dogodilo.

- Ne znam osobu koja je napravila ovaj snimak, ali znam porodicu dečaka koji je “ispunjavao formular” za posao i molim se Bogu da im da snage… Mladen je danas zauvek otišao…, a samo je tražio posao… Zadnje što je rekao je: “Ne mogu ja ovo izdržati”. Mirno spavaj dobri dečače, neka te anđeli čuvaju - piše u jednoj od objava na Fejsbuku.

Iz Policijske uprave Banjaluka potvrdili su za “Nezavisne novine” da je Policijskoj stanici Laktaši prijavljeno samoubistvo na području ovog grada, te da su policajci preduzeli mere i radnje iz njihove nadležnosti.

- O svemu je obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka - rekla je Milana Stojanović, portparol PU Banjaluka.

Izvor: Alo region

Komentari(4)

Loading
Jole

29.10.2022 20:19

Ovo djubre treba kazniti debelo. Za ponizavanje i za povredu casti. Decko je verovatno bio labilanni u problemu s obzirom kako svi u regionu tesko zivimo. Ali to ovon skotu ne daje za pravi da bilo koga zeza i ponizava momak je digao ruku na sebe i sada ga vise nema. A ova kretencina ce da ga nosi na dusi ceo zivot i za to bi trebao da odgovara. Za povredu casti za nedozovljeno objavljivanje snimka na kom ga ponizava i nanosenje dusevnog bola iz kog je proistekao suicid. Za to treba da ogovara i da razmisli dali ce ikada u zivotu nekoga ponizavati. Ali treba da plati.

Ami

30.10.2022 10:23

Cijelu pumpu bojkotirati kad su dozvolili da ovaj ( dušebrižnik i razabirusa) radi za njih. Šta njega briga ( il ostale idiote) jesil muško il žensko - valjda je vazno kako ćeš raditi svoj posao . Ma kod takvih i ne trebaš raditi ni solicitirati jer ne zaslužuju normalne osobe. Svako treba biti ponosan na to KO je ….. a ne šta drugi očekuju il traže od tebe.

Milena

30.10.2022 11:43

Kakva primitivčina mora biti čovek, koji za razgovor za posao postavlja ovakva neverovatno glupa pitanja i postavlja još primitivnije uslove!? On je zbog ovakvih pitanja isto toliko kriv koliko i ovaj koji je snimao. Obojica su radili na tome da momka ponize i osramote. Gazda sa ovakvim krajnje primitivnim i vulgarnim pitanjima a ovaj drugi sa snimanjem odgovora koji razgoljuju dušu. Sram vas bilo obojicu i obojicu treba zatvoriti makar na 10 godina zatvora. Žalosno je to, da mnogim ljudima, životna egzistencija zavisi od ovakvih primitivaca kao što je ovaj gazda pumpe.

x3m

30.10.2022 17:48

Tuga zbog mladog života ali na osnovu teksta moja je pretpostavka da je momak bio labilan (možda i grešim, ne treba suditi nikom). Ipak ovo nije razlog da se neko ubije! Šta bi ga tek sve u životu čekalo...