SEBIJA IZETBEGOVIĆ IZBAČENA iz saveta za nauku UNSA

10:32

BiH 0

Profesorica na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović više nije u Savetu za nauku i umetnost Senata Univerziteta u Sarajevu

SEBIJA IZETBEGOVIĆ IZBAČENA iz saveta za nauku UNSA
Printscreen/Facebook

Sednica Senata održana je danas, a Sebija Izetbegović ubedljivom većinom glasova izbačena iz ovog tela.

Bilo je čak 30 glasova “za” izbacivanje, i po tri protiv i suzdržanih, prenose federalni mediji.

Smenu Izetbegovićeve predložio je Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu koji je rekao da mandat Izetbegovićevoj nije predložio Upravni odbor koji je izabaran 2021. godine, već da je izabrana na tu poziciju po predlogu Upravnog odbora iz 2019. godine, a ranije na predlog Upravnog odbora iz 2017. godine.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

S obzirom da nije predložena od strane novog Upravnog odbora, Škrijelj je rekao da je bilo logično da se to mesto popuni.

Pored toga, Škrijelj je rekao i da Izetbegovićeva ranije nije dolazila redovno na sednice Seneta već je slala zamenu, što nije u skladu sa normama.

Drugi razlog za smenu Izetbegovićeve je njena politička opredeljenost, odnosno funkcija poslanika u Skupštini Kantona Sarajevo ali i validnost same diplome koja je dovedena u pitanje.

Umesto Izetbegovićeve, za imenovanje je predložena Maja Arlanagić – Kalajdžić sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, koja je i direktor Centra za istraživanje i razvoj.

Komentari(0)

Loading