(VIDEO) KAMERE SNIMILE BAKIROVU ŽENU: Sebija žvakala žvaku na sednici Skupštine Kantona Sarajevo

13:43

BiH 0

Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a i supruga Bakira Izetbegovića, predsednika SDA, danas je došla na sednicu Skupštine Kantona Sarajevo. Kamere televizije Sarajevo zabeležile su da je "profesorica", zaboravila baciti žvaku.

(VIDEO) KAMERE SNIMILE BAKIROVU ŽENU: Sebija žvakala žvaku na sednici Skupštine Kantona Sarajevo
Printscreen/Instagram/Avaz

Na današnjoj sednici će se birati rukovodstvo skupštine te delegati za Dom naroda FBiH.

Inače, direktorica KCUS-a je prihvatila mandat u Skupštini KS a tom prilikom je rekla da ne vidi da je u sukobu interesa i da može „sediti u dve fotelje“.

Takođe, u vezi diplome, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove potvrdila je ranije pisanje medija, da su ispiti Sebije Izetbegović sa postdiplomskih studija, tačnije njih deset, upisani na reciklažni papir, rukom, bez memoranduma, pečata i potpisa.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Inspekcija je postupala na osnovu anonimne prijave koja je u Kantonalnu Upravu za inspekcijske poslove stigla 15. novembra.

– S obzirom da su postupajuće inspektorice navode iz predmetne prijave cijenile novim činjenicama i okolnostima, u smislu člana 31. Zakona o inspekcijama, 23.11.2022.godine izvršen je inspekcijski nadzor na okolnosti tražene novim zahtjevom. Tom prilikom, između ostalog je utvrđeno i da upisni listovi o prijavi 1. i 2. semestra od februara i oktobra 1991. godine ne sadrže podatke o nazivu visokoškolske organizacije, broju upisnice, podatke o studentu, mjesto i datum popunjavanja upisnog lista kao ni svojeručni potpis studenta i podatke o semestru, što je slučaj i sa 3. semestrom – rekli su iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dnevni avaz (@dnevniavaz)

Komentari(0)

Loading