SKANDAL U ZVORNIKU! Ratne ZASTAVE pod kojima je UBIJAN SRPSKI NAROD se VIJORE iznad GRADA

08:15

BiH 0

Ratne zastave tzv. Armije RBiH se vijore u naseljima Kamenica, Liplje, Samari i drugim mestima na području grada Zvornika

SKANDAL U ZVORNIKU! Ratne ZASTAVE pod kojima je UBIJAN SRPSKI NAROD se VIJORE iznad GRADA
Foto: Printscreen Youtube

"Te zastave treba pod hitno ukloniti, jer podsećaju na vreme kada su pod tim zastavama ubijani pripadnici srpskog naroda", rekao je predsednik zvorničkog Udruženja ratnih vojnih invalida Dragislav Mijanović.

"Pod tim zastavama ubijeno je 126 pripadnika Vojske Republike Srpske samo na Glođanskom brdu kod Kamenice gde se vijori ratna muslimanska zastava, dok istovremeno nema ni jarbola ni zastave Republike Srpske kod spomen-ploče na Glođanskom brdu koja je svedok srpskog stradanja 6. novembra 1992. godine", naveo je Mijanović.

On je pozvao nadležene strukture od Ministarstva lokalne uprave i samouprave Republike Srpske do mesnih nadležnih organa da se pod hitno uklone te zastave, kako ne bi podsećale na nevino stradale srpske žrtve.

Ističući da je nedopustivo da neko postavlja te zastave nakon 30 godina od proteklog građanskog rata u BiH i to na teritoriji Republike Srpske, Mijanović je ocenio da je to jedna vrsta provokacije i inata.

"Prilikom služenja parastosa ubijenim srpskim civilima i nejači u mestu Okruglica kod Vareša, federalna policija nam nije dala da se mirno pomolimo bogu i poklonimo senima stradalih pod zastavom Republike Srpske, nego je zahtevala da zastave uopšte ne pokazujemo na javnom mestu", rekao je Mijanović, prenosi Srna.

On je zamolio nadežne organe da se ratne zastave Armije RBiH, koje su zakonom zabranjene, uklone, jer može doći do neželjenih i nepotrebnih posledica.

Izvor: Tanjug

Komentari(0)

Loading