ŠMRK OSTAJE U ZATVORU: Nude mu slobodu uz 1 uslov, ali on ne pristaje!

20:44

BiH 0

Admiru Arnautoviću Šmrku, kojeg Tužilaštvo BiH sumnjiči za organizovani kriminal, neovlašten promet opojnih droga, pranje novca, nasilničko ponašanje i nanošenje teške povrede, pritvor u kojem se nalazi već šest meseci ističe u nedelju, 19. marta.

ŠMRK OSTAJE U ZATVORU: Nude mu slobodu uz 1 uslov, ali on ne pristaje!
tik tok

No, Tužilaštvo BiH je danas podnelo Sudu BiH predlog za produženje pritvora za još tri meseca.

Šmrk se nalazi u pritvoru u zatvoru u Vojkovićima kod Istočnog Sarajeva, a uhapšen je u septembru prošle godine.

Uhapsili su ga pripadnici MUP KS, prema naredbi Tužilaštva.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

U pritvoru su i članovi njegove grupe Adnan Maglić i Adi Nukić. Sa slobode se, uz mere zabrane, brani inspektor MUP KS Adis Prašović, koji se sumnjiči da je Šmrku odavao informacije.

Naime, Šmrk je uhapšen u sklopu istrage o Skaj aplikaciji, a on i članovi njegove grupe imali su zaštićene kodove kako bi dogovarali kriminalne aktivnosti, tvrdi Tužilaštvo.

Prema informacijama Šmrk bi mogao izaći na slobodu jedino ako pristane na saradnju s Tužilaštvom BiH, tačnije ako prizna ko mu je bila zaštita u pravosudnim institucijama i ko mu je na stiku davao informacije o članovima kriminalne bande nakon otvaranja Skaj kodova. Te osobe su ga i štitile od procesuiranja, a Šmrk je informacije prodavao ostalim grupama.

Zanimljivo je, međutim, da je Šmrk proteklih nekoliko dana više puta pozivan da da iskaz tužiocima, međutim, za sada odbija saradnju.

Šmrk i članovi njegove bande, prema navodima Tužilaštva, koristili su Skaj aplikaciju za nabavku i kupovinu, držanje i prodaju opojnih droga, pretežno kokaina, ali i ostalih vrsta narkotika.

Šmrk i njegov saradnik Maglić koristili su Skaj imena Bendjamin, Rock i Brzi.

Pojedinačno su pribavili protivpravnu imovinsku korist koja premašuje iznos od 200.000 KM (oko 100.000 evra)

Komentari(0)

Loading