PROFESOR KOJI "KIDA" TIK TOK: Muhamed je našao način da matematiku učini zabavnom (VIDEO)

21:01

BiH 0

Matematika nije "bauk" ukoliko za nastavnika imate Muhameda Čolakovića koji svojom maštom i pozitivnom energijom nastavu čini lepšom i zabavnijom.

PROFESOR KOJI "KIDA" TIK TOK: Muhamed je našao način da matematiku učini zabavnom (VIDEO)
Printscreen/Facebook

Muhamed je profesor matematike i informatike, a pored svog posla u školi, radi i kao saradnik (asistent) na Univerzitetu u Zenici.

Postao je jedan od najpoželjnijih nastavnika matematike među učenicima, a pričao je o ljubavi prema prosveti i kreativnosti kojom motiviše učenike.

– Ljubav prema prosveti se javila od malih nogu, jer mi je ujak bio učitelj. I uvek mi se sviđao taj poziv. A ljubav prema matematici rodila se još kod učitelja, te sam u 2. razredu govorio kako ću biti učitelj matematike. Od tog trenutka imao sam cilj na kojem sam radio i hvala Bogu ostvario. Jako je važno da nastavnik bude kreativan, i da motiviše učenike. Nastava je dvosmeran proces i bitno je da budu obe strane budu zainteresovane. Kreativnost i motivacija su po meni ključni faktori za kvalitet obrazovanja – rekao je Čolaković za Akta.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Kada govorimo o kreativnosti, Muhamed je aktivan i na društvenoj mreži Tik Tok na kojoj ima mnogo pratilaca, među kojima su uglavnom deca.

– TikTok videi su samo delić onog što se zapravo dešava, pre svega cilj mi je bilo pokazati da matematika nije bauk, i da smo mi profesori/nastavnici zapravo ljudi kao i svi drugi. Videi služe da učenici, a i neki nastavnici iskoriste ideje za kvalitetnije i dinamičnije obrazovanje – pojasnio je Muhamed.

On smatra da je kod rada s decom najvažnije zainteresovati ih za ono što želimo da im prezentujemo ili naučimo.

@prof.muhamedcolakovic

Malo iznenađenje za učenice u mom razredu 🧑🏻‍🏫 Sretan vam 8. mart ❤️ ♬ Juce Sam - Dara Bubamara

– Trudim se predavati onako kako bih želeo da neko meni predaje ili da predaje mom detetu. Na času koristim razne metode, digitalne alate, te cilj mi je uključiti sve učenike u nastavu. Svakako deca to prepoznaju. Takođe, ključan faktor je i humor, i nastavno gradivo prikazati i prezentovati na što zanimljiviji način. Najlakše je biti namršten i učenika izgubiti – rekao je nastavnik Muhamed.

Njegov odnos sa decom je pre svega prijateljski. On im je nastavnik, ali i roditelj, prijatelj ili stariji brat, što se može videti na mnogobrojnim primerima koje Muhamed deli na svojim društvenim mrežama. Tako je za 8. mart iznenadio sve devojčice u razredu slatkim poklonom, poručivši koliko je važno činiti dobro prema drugima.

Trudi se da sa svojim učenicima ima prijateljski odnos, on im svakodnevno naglašava koliko je važno obrazovanje i trudi se da ih nauči svemu onom što će im kasnije u životu koristiti.

@prof.muhamedcolakovic

Sretan vam 14. Mart - Svjetski dan broja π 🧑🏻‍🏫 ♬ Veselo Društvo - Jana

– Edukacija je jako važna, te im na sve načine pokušavam savetovati da uče i da se bore ka ostvarenju ciljeva kako bi im život bio lakši. Moja poruka svim školarcima jeste da prate nastavu, i da pokažu poštovanje prema svojim nastavnicima. Nastavnici im žele dobro, te smo tu jedni zbog drugih – kazao je, dodajući da roditelji, ali i nastavnici imaju podjednaku ulogu u odgoju dece.

– S obzirom da su deca podjednako u školi kao i kod kuće mislim da i roditelji, ali i nastavnici igraju ulogu u odgoju. Ključna je komunikacija sa decom. Deca su važna, te ako ih odbacimo i ne pratimo onda može doći do raznih problema – mišljenja je.

Smatra da je obrazovni sistem u BiH daleko od idealnog i da su mu potrebne reforme.

– Trebali bi se ugledati na Skandinavske modele obrazovanja. Moramo biti svesni da se vremena menjaju, te moramo ići u korak s tim – poručio je na kraju razgovora.

Izvor: akta.ba

Komentari(0)

Loading