NADREALNO! Diplomate BiH se potukle u ambasadi: Bio sam prinuđen da se od Batange odbranim upotrebom zahvata džijudžice

07:27

BiH 0

Sukob je izbio kada je Bitanga saznao da ambasador Škipinu hitno šalje u Sarajevo zbog popravka informatičke opreme čiji kvar nije mogao biti uklonjen u Amanu, tvrdi Zeko.

NADREALNO! Diplomate BiH se potukle u ambasadi: Bio sam prinuđen da se od Batange odbranim upotrebom zahvata džijudžice
Printscreen/Youtube

- Ministar savetnik Satko Bitanga je nakon toga otpočeo sa verbalnim uvredama, pri tom izmišljajući razne insinuacije, kao i stalnim ponavljanjem kako je on jedini profesionalac u diplomatiji, pri tom očigledno svesno izazivajući veći incident iz samo njemu znanih razloga - napisao je Zeko.

Kako su verbalne uvrede savetnika Bitange nastavljene, Škipina je reagovao i uhvatio Bitangu za grkljan, opisao je Zeko. On ističe da ih je razdvojio i sprečio teže posedice, a naglasio je da incident „treba sakriti od javnosti“.

Pokušaj ubistva ili kontrolisan zahvat džijudžice

Istog dana kada i ambasador Zeko, informaciju o incidentu sedištu Ministarstva spoljnih poslova dostavio je i savetnik Nenad Škipina.

- U toku sastanka u kancelariju je oko 11 časova ušao Satko Bitanga, ministar savetnik, i glasno pitao zašto se smejemo. Rekao je da on treba da ide u Sarajevo s obzirom na njegov rang. Ambasador je odgovorio da je on tako odlučio i da se radi o konzularnim stvarima - napisao je Škipina.

Tvrdi da je Bitanga nakon toga počeo da ga vređa, te da mu je govorio da je kriminalac.

- Nakon takvih izjava, drskog ponašanja i iznetih laži, ustao sam i uhvatio ga za vrat uz reči da je dosta takvog ponašanja. Povreda mog dostojanstva od strane imenovanog je ponavljana u više navrata, a da nisam izazvao takvo ponašanje i bez ikakvog reagovanja, te sam bio prinuđen da ga opomenem upotrebom zahvata džijudžice, koji je bio krajnje kontrolisan jer sam majstor ove borilačke veštine. Da sam želeo da ga udavim ili povredim, učinio bih to na potpuno drugi način - objasnio je slikovito Škipina.

Dan ranije raspisao se i Bitanga. Upoznao je ministra Konakovića o hronologiji događaja, ali uz nešto drugačije tumačenje - po njegovom mišljenju bio je to „pokušaj ubistva“.

Komentari(0)

Loading