DODIK: Putin mi je obećao

alexander

19:00

BiH 0

Neće biti podrške za imenovanje visokog predstavnika u Savetu bezbednosti UN, potvrdio mi je predsednik Rusije Vladimir Putin, rekao je Milorad Dodik.

DODIK: Putin mi je obećao
Foto:Zoutubeprintscreen/kadjar

„Osećam veliko zadovoljstvo kvalitetom razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Razgovorali smo skoro sat vremena i pričali o ekonomiji, izgradnji gasovoda, Srpsko – ruskog hrama u Banjaluci, ceni nafte – poručio je Dodik, prenosi RTRS.

On je naglasio da visoki predstavnik nije imao pravo da nametne nijedan zakon, a on je to uradio 140 puta.

„Rusija je potpisnik Dejtonskog sporazuma, i ona to manifestuje na svaki mogući način. Iz špekulativnih razloga pokušava se sva krivica svaliti na leđa Republike Srpske. Impresioniralo me to koliko je upoznat sa detaljima. Potvrdio mi je da neće biti podrške za Šmita u Savetu bezbednosti UN. Rusija nema nameru da se meša u BiH, kako to čine neki drugi putem specijalnih izlasnika“, poručio je Dodik.

Dodik je naglasio da je Republika Srpska posvećena Ustavu BiH i usmerena je na to kako je on izvorno zapisan.

„Sve ono što je u skladu sa međunarodnim pravom Ruska Federacija to podržava. Upoznao sam Putina da mi nemamo nameru da idemo ka NATO, i njemu je to poznato. Dogovor i razgovor sa ljudima, bez mešanja drugih u unutrašnje stvari i to smo mogli da čujemo od predsednika Putina“, poručio je Dodik.

Pratite Region na Fejsbuku

Autor: alexander

Komentari(0)

Loading