BRUTALNI OBRAČUN U NEVESINJSKOJ ŠKOLI: Huligan u učionici bacio učenika na pod i krvnički ga pretukao!

alexander

18:30

BiH 0

Brutalni i zastrašujući snimci vršnjačkog nasilja ovih dana kruže društvenim mrežama, a akteri su deca, osnovci iz Nevesinja.

BRUTALNI OBRAČUN U NEVESINJSKOJ ŠKOLI: Huligan u učionici bacio učenika na pod i krvnički ga pretukao!
Photo: shutterstock

Na snimku, koji je objavljen ovih dana na društvenim mrežama, vidi se iživljavanje nad detetom koji leži na podu, a cela situacija, što je najgore, odvija se u učionici.

Da situacija bude još gora ovo nije usamljen slučaj jer se u nevesinjskoj osnovnoj školi istražuju dva slučaja vršnjačkog nasilja u dva odeljenja.

Prema informacijama roditelja koje su se takođe pojavile na društvenim mrežama radi se o učenicima sedmog razreda osnovne škole.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Da problem postoji i da se rešava potvrdila nam je i direktorka Osnovne škole ”Risto Proroković” Nevesinje Mara Šaran.

Šaran naglašava da se u školi postupa po zakonu i u skladu sa zakonskim aktima, kao i u skladu sa protokolom o postupanju u slučaju vršnjačkog nasilja.

„Pri samom saznanju odmah smo pristupili svim radnjama koje su zakonom propisane. Obaveštena je i Policijska stanica i Centar za socijalni rad i Ministarstvo obrazovanja. Sve se radi u skladu sa zakonom i postupak je još uvek u toku „, rekla je Šaran.

Dodaje da je i osoba koja je objavila snimke i imena dece, izložila opasnosti decu i prijavljena je Policijskoj stanici Nevesinje.

Šaran u više navrata naglašava da je sve u postupku utvrđivanja od strane škole i svih nadležnih ustanova.

Vršnjačko nasilje u posljednjih nekoliko godina u porastu je u celoj BiH i regionu.

Svakih nekoliko dana u medijima ili na društvenim mrežama pojave se brutalni snimci iživljavanja đece nad drugom decom.

Neki od tih slučajeva završavali su tragično.

Podsetimo da je prošle godine nakon samoubistva deteta u Novom Travniku objavljena informacije da je ono trpelo dugi period vršnjačko nasilje i da je upravo to razlog samoubistva.

Zbog ovoga i sličnih slučajeva važno je o vršnjačkom nasilju govoriti i upozoravati jer kada se dogodi najgori scenario onda je kasno za bilo kakve radnje i upozorenja.

Autor: alexander

Komentari(0)

Loading