KONTRAUDAR IZ SRPSKE! Ovo je ODGOVOR na Inckov zakon - pripremite se za 15 godina ZATVORA!

Alo Redakcija

18:04

BiH 0

Sednica će biti zatvorena za javnost.

KONTRAUDAR IZ SRPSKE! Ovo je ODGOVOR na Inckov zakon - pripremite se za 15 godina ZATVORA!
Foto: Alo!/Vladimir Marković

Onaj ko Republiku Srpsku nazove agresorskom ili genocidnom tvorevinom, ili njene narode agresorskim ili genocidnim, biće kažnjen sa šest meseci do pet godina zatvora, piše u izmenama Krivičnog zakona RS, koje bi trebalo da budu usvojene na posebnoj sednici entitetskog parlamenta, zakazanoj za petak, 31. jul.

Ako to učini službeno ili odgovorno lice ili lice u institucijama vlasti ili organu koji se finansira iz javnog budžeta, predvidjena je kazna zatvora od dve do deset godina.

Izmenama Krivičnog zakona RS zaprećena je kazna od tri godine zatvora za sve one koji „javno izlože poruzi, preziru ili grubom omalovažavanju Republiku Srpsku, njenu zastavu, grb, amblem ili himnu“.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Za one koji RS nazovu genocidnom tvorevinom i omalovažavaju njene simbol „u nameri promjene ustavnog uredjenja Republike Srpske, njene teritorijalne celovitosti ili nezavisnosti“, zaprećena je kazna zatvora od tri do 15 godina.

Narodna skupština bi trebalo da usvoji i Zakon o neprimenjivanju odluke visokog predstavnika da nametne zabranu negiranja genocida i veličanja ratnih zločina.

Tanjug

 

Autor: Alo Redakcija

Komentari(0)

Loading