Ostale vesti

12:00

23 oktobra, 2021

BRISEL POTVRDIO! NATO JAČA SNAGE NA JUŽNIM GRANICAMA SRBIJE: Evo šta Severna Makedonija može da očekuje od Alijanse

Severna Makedonija će se uključiti u sistem NATO odbrane, saopštila je ministarka odbrane te zemlje Radmila Šekerinska.

Foto: EPA

Ona je nakon sastanka minstara odbrane NATO u Briselu na Fejsbuku napisala da će se Severna Makedonija uključiti u slovenački kontingent u „Pojačanom isturenom prisustvu“ Alijanse u Letoniji, koje predvodi Kanada.

– Zajednički učvršćujemo odbranu Alijanse. Zajedno smo jači, istakla je ministarka odbrane Severne Makedonije na svom profilu na Fejsbuku.

Šekerinska je prethodno objavila da je sastanak ministara odbrane NATO u Briselu završen važnom vešću za Severnu Makedoniju – da je Severnoatlantski savet usvojio ciljeve sposobnosti Severne Makedonije koji pokazuju pravac u kojem će se razvijati njena armija kao NATO armija.

– Ciljevi sposobnosti su deo planskog procesa Alijanse i zemalja članica i njihov osnovni zadatak je da učvrste kolektivnu odbranu NATO, napisala je ministarka odbrane Severne Makedonije Radmila Šekerinska.

Severna Makedonija je krajem marta 2020. godine postala 30. članica NATO. Armija Severne Makedonije je prethodnih dvadesetak godina učestvovala u mirovnim misijama NATO i UN.

Region.rs/Tanjug

Komentari (1)

Comment(1)

  1. Nermin каже:

    Žalosno, da komšije ne zagovaraju dobrosudske odnose , a koliko je puta do sada osetila pomoć iz Srbije , zahvalnost naroda Makedonije ( a ne politike)…, i sada , tobož uz NATO bla bla bla sami sebi kopaju jamu..Što im EU , NATO , zemlje KVINTE, kao i u većini slučajeva , ne pomože i kod vakcinacije, i kod….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.