NAGOVORILI GA MANGUPI: Pljevljak optužen za šverc konoplje mislio da vozi seno za Beograd

22:11

Crna Gora 0

"Nijesam kriv i ne priznajem djelo koje mi je optužnicom stavljeno na teret," kazao je na poslednjem ročištu u bjelopoljskom Višem sudu, pred sudijom Ivanom Adamovićem, Dragoljub Jelovac (67) iz Pljevalja, kojem je na teret stavljeno krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

NAGOVORILI GA MANGUPI: Pljevljak optužen za šverc konoplje mislio da vozi seno za Beograd
Printscreen/Youtube

"Porodičan sam čovjek i imam unučad. Sve mi je namješteno, jer nisam bio u saznanju da prevozim drogu. Neka lica iz Podgorice koja su me angažovala da prevezem neke djelove za auta do Beograda i da mi za to plate 500 eura ubacila su drogu u vozilo bez mog znanja. Kada su me na graničnom prelazu zaustavili, ukočio sam se od muke kad sam vidio tu drogu, koju nikad rukom dotakao nijesam. Znao sam da možda nosim malo droge za prijatelje naručioce, ali ni slutio nisam da se radi o desetinama paketa,"  rekao je Jelovac.

Kako tvrdi, kada je video tolike pakete kako se žute, nije imao pojma o čemu se radi i mislio je da je u pitanju seno.

Suđenje Jelovcu nastavlja se 12. januara saslušanjem svedoka i izvođenjem pisanih dokaza.Toga dana će veštak neuropsihijatar dati svoj nalaz u pogledu psihičkog stanja i sposobnosti shvatanja značaja učinjenog dela u vrijeme njegovog izvršenja.

Prema optužnici, Jelovac je 5. juna prošle godine radi prodaje iz Podgorice za Beograd prenosio svojim vozilom marke,,folksvagen šaran“, pljevaljskih registarskih oznaka, opojnu drogu konoplju.

Droga je bila upakovana u 40 pakovanja od plastične kese i plastične folije. Sakrio ju je u namenski napravljenom prostoru u patosu vozila iza sedišta vozača i suvozača.

Istog dana, oko 5.50, na graničnom prelazu Ranče kod Pljevalja kontrolisan je od strane službenika Centra bezbednosti Pljevlja, koji su drogu pronašli i oduzeli 41 kilogram konoplje.

Komentari(0)

Loading