NOVE MERE ZA ULAZAK U CG: Preko granice uz EU KOVID potvrdu

11:11

Crna Gora 0

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je da je evidento da su mere koje smo imali pred Novu godinu dale odgovarajuće pozitivne rezultate.

NOVE MERE ZA ULAZAK U CG: Preko granice uz EU KOVID potvrdu
Printscreen/Youtube

Dozvoljene su posete advokatima i sudskim veštacima u obavljanju službene dužnosti uz posedovanje EU digitalne KOVID potvrde, kazala je ministarka

Mere u cilju suzbijanja pandemije KOVID 19 koje će biti na snazi narednih sedam dana – od 13. januara do 19. januara 2022. godine:

Najvažnija izmena u odnosu na dosadašnje mere odnosi se na uslove prelaska crnogorskih granica. U narednih sedam granice je moguće prelaziti uz ispunjen najmanje jedan od četiri uslova iz EU digitalne KOVID potvrde:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

1. Da je osoba potpuno vakcinisana propisanim brojem doza vakcina protiv koronavirusa i da od dobijanja posljednje doze vakcine nije prošlo duže od šest mjeseci;

2. Negativan PCR test na SARS-Kov-2 ne stariji od 72 sata;

3. Negativan brzi antigenski test ne stariji od 48 sati;

4. Dokaz da je osoba preboljela KOVID-19 (prošlo ne manje od 10 dana i ne više od šest mjeseci od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa);

Dodatno, omogućava se rad fitnes centrima i teretanama uz EU digitalnu KOVID potvrdu i uslov da se za jednu osobu mora obezbiediti prostor od 10m2.

Dozvoljene su posete advokatima i sudskim veštacima u obavljanju službene dužnosti uz posedovanje EU digitalne KOVID potvrde, kazala je ministarka.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading