Patrijarh Vartolomej: Lično sam raščinio Miraša Dedeića!

10:19

Crna Gora 0

Patrijarh Vartolomej je u razgovoru sa Bečićem izneo očekivanje da će ga uskoro posetiti Patrijarh srpski gospodin Porfirije

Patrijarh Vartolomej: Lično sam raščinio Miraša Dedeića!
ilustracija

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić nije lobirao za autokefalnost takozvane „crnogorske crkve“ kako je objavio portal “Analitika”, saznaje naš izvor u krugovima Carigradske patrijaršije.

Patrijarh Vartolomej je u dugom i srdačnom razgovoru energično podržao jedinstvo Srpske pravoslavne crkve, naglasivši da je on lično raščinio Miraša Dedeića i to smatra dobrom odlukom.

Na sastanku je bilo razgovora o unutrašnjim prilikama u Crnoj Gori, gde je patrijarh Vartolomej pokazao visok nivo informisanosti šaljući poruku da se otvorena pitanja moraju rješavati dijalogom, naglašavajući da je Srpska crkva u Crnoj Gori jedina kanonski priznata i da je sa zabrinutošću pratio nastojanje bivših vlasti da otuđe njene hramove i imovinu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Patrijarh Vartolomej je u razgovoru sa Bečićem iznio očekivanje da će ga uskoro posjetiti Patrijarh srpski gospodin Porfirije.

U jednoj srdačnoj atmosferi, pokazujući simpatije prema mladom gostu, patrijarh Vartolomej je izrazio zadovoljsto izborom mitropolita Joanikija, kao vrlog učenika i dostojnog naslednika mitropolita Amfilohija, na čelo najstarije Episkopije Srpske crkve čiji se kontinuitet nije prekidao više od osam vjekova.

Izvor IN4S, kategorično demantuje da se ni u jedom trenutku nije govorilo o Makedonskom i Ukrajinskom pitanju, kao i da je žutu štampu kao oružje u rukama raznih vidljivih i nevidljivih pojedinaca i moćnih organizacija, prepunu senzacija, političkog marketinga uzaludno demantovati.

Komentari(0)

Loading