U BLIZINI ŠAVNIKA NETSVARAN PRIZOR: Uspon zaleđenim vodopadom Podmalinsko

11:11

Crna Gora 0

Ekipa avanturista iz Crne Gore pokazala je nevеrovatnu sliku zaleđene reke i vodopada koji ostavlja bez daha

U BLIZINI ŠAVNIKA NETSVARAN PRIZOR: Uspon zaleđenim vodopadom Podmalinsko
Printscreen/Youtube

Nema godišnjeg odmora kad je avantura u pitanju, a Mariji Zogović, Danilu Vešoviću, Dejanu Drakulu, Bojanu Miladinoviću i Dimitriju Legerovu ne nedostaje entuzijazma.

U danima kada se temperatura spustila daleko ispod nule, avanturu sa jedinstvenim iskustvom našli su nedaleko od Šavnika. Na 10-ak kilometara puta Šavnik - Mioska, zaleđeni vodopad Podmalinsko, u blizini istoimenog manastira u Bukovici, pravo je mesto da se poveća nivo adrenalina.

Na penjanje po ledu, ili "ice climbing", obično se odlučuju već iskusni penjači po stenama i liticima.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Penjanje strmih ledenih formacija ektremni je sport, veoma opasan i ne preporučuje se početnicima i rekreativcima bez ozbiljne podrške iskusnih kolega i završenog kursa iz alpinizma.

"Zaleđeni vodopad Podmalinsko zahtijevao je od nas i demonstraciju znanja koje smo akumulirali baveći se ekstremnijim vidovima planinarenja, alpinizmom, slobodnim i sportskim penjanjem, kanjoningom itd. Iza nas stoji veliki rad i trud i ozbiljne pripreme za svaki naš poduhvat. Iza nas stoji spremnost da onom drugom povjerimo život", kazala nam je Marija.

Svako penjanje po ledenim površinama neponovljiv je događaj, a fotografije i snimci prenose nam zastrašujuću snagu prirode.

Komentari(0)

Loading