DESIO SE RESET, VRATILI SMO SE NA 31. AVGUST: Mandić poziva sve lidere parlamentarne većine da sačuvaju izbornu volju građana

14:55

Crna Gora 0

“Ne gubimo nadu i ne želimo da povlačimo brze poteze koji mogu trajno rasturiti i nekoga iz parlamentarne većine brzo ugurati u krilo DPS-a. Ko god krene tim putem, bili oni URA ili SNP, moraju da znaju da niko neće te političke subjekte doživljavati kao partije koje su iskoristili DPS, nego da je DPS pronašao nove partnere”, kazao je Mandić

DESIO SE RESET, VRATILI SMO SE NA 31. AVGUST: Mandić poziva sve lidere parlamentarne većine da sačuvaju izbornu volju građana
Printscreen

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić saopštio je da je od lidera URA Dritana Abazovića na današnjem sastanku dobio uveravanja da ta stranka želi da okviru parlamentarne većine se postigne dogovor. Istakao je da DF ne može sa DPS-om podržavati bilo koju vladu.

“Mislimo da pored svih teških riječi koje su saopštene dužni smo da nađemo rješenje. Shvatili smo da se nalazimo na ivici ponora, ne samo kao parlamentarna većina, već su svi građani Crne Gore dovedeni u veliku opasnost zbog političke krize koja je zahvatila ovu zemlju”, rekao je Mandić.

Dodaje da su obavešteni da su vođeni razgovori i sa drugim subjektima iz parlamentarne većine, ali da imaju problem samo sa Demokratskom Crnom Gorom.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

“Oni žele da razgovaraju i sa Demokratama, ali ne dobijaju pozitivne odgovore”, rekao je Mandić.

Ističe da su obavešteni da su iz GP URA pozvali Demokrate na razgovore kako bi se ” u okviru parlamentarne većine postigao novi dogovor”.

“Želimo dogovor i da se pronađe rješenje. Ne želimo da budemo u suprotnosti sam voljom građana koji su glasali za nas i ne želimo da radimo zajedno sa DPS-om”, dodao je Mandić.

Naša želja, kaže Mandić, ne zavisi samo od DF-a.

“Vjerujemo da ovo što su nam saopštili predstavnici GP URA da je to njihov iskreni stav, a vrijeme koje je pred nama pokazaće da li je to tako”, kaže Mandić.

Prema riječima Mandića, tražili su da stvari koje je trebalo da završi prethodna vlada završi neka nova koja bi, ako nema dogovora u okviru parlamentarne većine, u tehničkom mandatu trebalo da prirpemi nove izbore.

Veruju, dodaje lider DF-a, da će biti dovoljno razuma u parlamentarnoj većini da te “pokidane niti povratimo i radimo zajedno”.

“Ne gubimo nadu i ne želimo da povlačimo brze poteze koji mogu trajno rasturiti i nekoga iz parlamentarne većine brzo ugurati u krilo DPS-a. Ko god krene tim putem, bili oni URA ili SNP, moraju da znaju da niko neće te političke subjekte doživljavati kao partije koje su iskoristili DPS, nego da je DPS pronašao nove partnere”, kazao je Mandić.

Ako se sklizne u saradnju sa DPS-om, DF će odlučno odgovoriti

“Ako dođe do najgoreg scenarija, moraju računati da će DF predvoditi vaninstitucionalnu brobu protiv DPS-a koja bi se na taj način vratila kroz mala vrata na političku scenu Crne Gore. Pred nama su važnih nekoliko dana, a u narednoj nedjelji vjerovatno će biti konsultacije sa predsjednikom države (Milom Đukanovićem), jer je dužan po Ustavu da pozove sve predstavnike političkih subjekata na konsultacije vezano za izbor nove vlade. Tražimo strpljenja, ovo je jedan od najtežih momenata”, istakao je Mandić.

Mandić ističe da kada se krene putem koji razdvaja ljude u Crnoj Gori, niko ne može znati konačan ishod.

“Našom voljom, ni Knežević ni ja ne želimo da budemo u toj Vladi. To je naša volja”, rekao je on.

Kazao je da će on i Knežević razgovarati sa Đukanovićem kada budu organizovane konsultacije.

Mandić je još jednom istakao da imamo primjer Makedonije gdje moraju da učestvuju autentični predstavnici albanskog naroda i da mora isto da se desi u Crnoj Gori sa srpskim narodom.

 

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading