DETALJI NESTANKA LEPE AMELE: Porodica OŠTRO reagovala na ove spekulacije! (FOTO)

13:30

Crna Gora 0

U Švedskoj je nestala mlada Rožajka Amela Kalač za koju se sumnja da je kidnapovana. Švedska policija već dva dana traga za 24-godišnjom Amelom Kalač čiji je nestanak prijavljen u Grastorpu.

DETALJI NESTANKA LEPE AMELE: Porodica OŠTRO reagovala na ove spekulacije! (FOTO)
Printscreen/Instagram

 Amela je poreklom iz Rožaja, tačnije iz sela Gusnica, a njena porodica već duže vreme živi i radi u Švedskoj.

Kako javljaju švedski mediji, incident se vodi kao otmica i postoji mogućnost da je Amela kidnapovana na putu ka svojoj porodičnoj kući u Grastorp, kada je nestala bez traga.

I pored višednevne potrage, ona još nije pronađena. Jedan muškarac je uhapšen zbog sumnje da je izvršio kidnapovanje, piše Rožaje free press.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Samo želimo da je nađemo. Trenutno joj je najvažnije u životu da je vratimo kući - kaže Amelina sestra Ilda. Posljednji put kada je neko iz Ameline porodice imao kontakt sa njom bila je noć između 13. i 14. februara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amela Kalac (@amela_1997_)

Amela inače radi u staračkim ustanovama, a u nedelju je bila sa svojom braćom i sestrama da poseti majku, koja je hospitalizovana. Ali ujutro Amele nije bilo i ubrzo je prijavljen njen nestanak. Policija je intenzivno pretraživala područje, posebno područje Forshala gde muškarac, koji je sada u pritvoru, kaže da je poslednji put vidio Amelu, ali ipak nije pronašla nestalu devojku.

Amelin nestanak šokirao sve

Amelin nestanak šokirao je sve u malom gradu Grastorp sa oko 3.000 stanovnika. Mnogi stanovnici pomažu u pronalaženju, kao i Amelina porodica. “Mi smo velika porodica koja je traž

ila nekoliko dana, ali je ne možemo pronaći. Ovo je najgora stvar kroz koju sam prošao u svom životu. Potpuno sam uverena da ne bi dobrovoljno nestala, tako da sam sada tako neverovatno uplašena i zabrinuta”, kaže sestra Ilda.

U slučaj je uključena i organizacija za traženje nestalih osoba. Njena porodica je opisuje kao veoma posvećenu i pozitivnu osobu koja radi i trudi se i brine o svoj  porodici. Ima posao u gerijatrijskoj nezi, ali i dodatno radi u radnjama i restoranima.

- Ja i moja sestra smo uvek bile veoma bliske. Ona je osoba koja brine o svojoj porodici, koja uvek vidi svjetlo u mraku - kaže Ilda. Amela je sa porodicom došla u Švedsku pre sedam godina. Sve tri sestre rade u zdravstvu, a brat studira.

Dugovao joj drug pare

Telegraf je preneo da je navodno trebalo da se vidi sa drugom koji joj je dugovao pare. Jedan osumnjičeni je juče, nakon odluke Okružnog suda, priveden i pritvoren zbog sumnje da je izvršio otmicu. Muškarac, koji ima 40 godina i poznaje Amelu i njenu porodicu, negira da je počinio bilo kakvu nepravdu.

Za švedske medije, govorila je Ilda Kalač, Amelina sestra koja je izjavila da su se ona i osumnjičeni u noći između 13. i 14. februara sastali kako bi navodno razgovarali o većoj sumi novca koju joj osumnjičeni duguje, prenosi Telegraf.

Porodica oštro reagovala na spekulacije

Ipak, postoje okolnosti oko večeri i noći nestanka na koje je porodica oštro reagovala ali nejasno je da li finansijska pozadina ima veze sa Amelinim nestankom.

Osumnjičeni, koji je od ranije poznat porodici, je izjavio da je ona navodno iskočila iz njegovog automobila i zatim nestala sa lica mesta.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading