MILO DOBIO PEDALU: Uništen plan da vrati DPS na vlast

14:16

Crna Gora 0

Lideri Demokratskog fronta nisu se danas odazvali pozivu predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića na konsultacije o mandataru nove vlade. Oni su u pismu Ðukanoviću poručili da će da brane izbornu volju ostvarenu 30. avgusta 2020. i pozvali predsednika države i DPS-a da ne pokušava da destabilizuje državu

MILO DOBIO PEDALU: Uništen plan da vrati DPS na vlast
Printscreen/Youtube

Kažu da za neodazivanje na konsultaciju imaju više razloga, a kao prvi su naveli da formiranje nove vlade ima za cilj prekrajanje izborne voje građana, što bi, kako smatraju, takav politički inženjering, u ovim složenim političkim okolnostima, dodatno destabilizovao stanje u zemlji.

Za DF su, ističu, neprihvatljivi pokušaji brzih, ishitrenih i polovičnih, ad hok, rešenja i formiranje neprincipijelnih političkih saveza koji nemaju uporište u rezultatima izbora od 30. avgusta 2020.

"Zato ne želimo da, našim razgovorom sa Vama, dajemo bilo kakvu vrstu legitimnosti takvim procesima, kojima se grubo krši izborna volja građana", naveli su, između ostalog, iz DF-a u pismu Ðukanovicu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Demokrate ne idu na konsultacije kod Ðukanovića

Demokratska Crna Gora nisu se odazvale pozivu na, kako navode, fingirane konsultacije kod predsednika Mila Ðukanovića o izboru mandatara za sastav nove vlade. Iz ove stranke su saopštili da nisu dobii zvanični pozv za konsultacije kod predsednika Crne Gore, kakva je praksa bila do sada. "Stigao je jedino telefonski poziv našoj službenici juče popodne i informacija da se konsultacije održavaju jutros. Kakvi god pozivi bili, ne idemo na fingirane razgovore forme radi i ne prekrajamo izbornu volju građana Crne Gore", saopštili su iz Demokrata.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading