VELIČANSTVENE slike opet iz Crne Gore: U velikoj svenarodnoj litiji veliki broj vernika prošetao ulicama (FOTO/ VIDEO)

13:16

Crna Gora 0

Litija koja krenula od hrama Hristovog vaskrsenja stigla je u Nemanjina grad. Reka ljudi sliva se ka rodnom mestu Simeona Mirotočivog.

VELIČANSTVENE slike opet iz Crne Gore: U velikoj svenarodnoj litiji veliki broj vernika  prošetao ulicama (FOTO/ VIDEO)
novosti

Liturgija je počela u 9 časova, a u 11 časova krenula je velika litija ulicama Podgorice.

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, održao je bejsedu pvodom praznika.

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

Ispred Hrama su se okupili i lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, Milun Zogović, poslanik Jovan Vučurović, ministar ekologije Ratko Mitrović, lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, poslanici Momo Koprivica i Boris Bogdanović, gradonačelnik Herceg Novog Stevan Katić, gradonačelnik Tivta Željko Komnenović, bivši direktor Uprave carina Aleksandar Damjanović, Daka Davidović, kao i predsednik Opštine Budva Marko Bato Carević.

 

 

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije je, u govoru nakon liturgije koju je služio, kazao da je mitropolit kijevski i cele Ukrajine Onufrije ovih dana "na velikom raspeću".

novosti
 

 

- Sveti Simeon Mirotočivi je bio duhovni autoritet svojoj porodici i narodu. Pre dve godine bili smo izloženi velikoj nepravdi, i tada su ovu litiju predvodili mitropoliti Amfilohije i Onufrije, koji je danas na velikom raspeću. Molimo se da sačuva jedinstvo Ukrajinske pravoslavne crkve - kazao je mitropolit Joanikije.

 

 

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading