MILOVA PARTIJA JASNO BIRA STRANU: Traže antirusku rezoluciju

19:03

Crna Gora 0

Poslanički klub DPS-a podneo je crnogorskom parlamentu predlog rezolucije kojom bi osudio vojnu intervenciju Ruske Federacije prema Ukrajini.

MILOVA PARTIJA JASNO BIRA STRANU: Traže antirusku rezoluciju
Printscreen/Youtube

DPS u saopštenju navodi i da bi to bio način da se uputi apel organima vlasti Ruske Federacije da hitno zaustave svoja vojna dejstva i prekinu "akt agresije", prenosi CDM.

"U cilju iskazivanja potpune spremnosti da Crna Gora svoju politiku do kraja usklađuje sa svojim evropskim saveznicima, za očekivati je da Skupština Crne Gore pruži podršku do sada preduzetim merama od strane Evropske unije i partnerskih država na suzbijanju akta agresije. Osim toga potrebno je iskazati najdublje saosećanje sa narodom Ukrajine koji se trenutno suočava sa najvećim izazovima i patnjama od završetka Drugog svetskog rata", navodi se u saopštenju.

Takode, dodaju, Demokratska partija socijalista poziva na puno poštovanje i očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine, hitan prestanak uništavanja vojnih i civilnih objekta i ugrožavanja života miliona ljudi, uglavnom nedužnih civila.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

DPS očekuje da će rezolucija biti usvojena jednoglasno u crnogorskom parlamentu.

Izvor: alo region

Tagovi:

Komentari(0)

Loading