DOK GA CRNA GORA ZOVE IZDAJNIKOM Evo kako se Dritan pravda: Oglasio se!

22:14

Crna Gora 0

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović rekao da je priča o rehabilitaciji Demokratske partije socijalista (DPS) neutemeljena.

DOK GA CRNA GORA ZOVE IZDAJNIKOM Evo kako se Dritan pravda: Oglasio se!
Printscreen/Youtube

„Molim građane da sačekaju lokalne izbore pa neka dođu i kažu – vi niste bili u pravu i vi ste pomogli DPS-u, ili kažu – vi ste bili u pravu i počeo je drugi proces u Crnoj Gori“, kazao je Abazović gostujući na jednoj podgoričkoj televiziji.

Кazao je da je državi potrebna stabilnost, a ne destabilizacija, i da Crna Gora mora ići naprijed.

Ljudi koji su glasali Crno na bijelo su, kako je kazao, prevashodno glasali da se „borimo protiv kriminala i korupcije koji je personifikovao DPS“.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

„Isto tako su glasali i protiv nacionalizma i bilo kojeg fašizma.“

Abazović je rekao da manjinska vlada jeste iznuđeno rješenje.

„Svako bi volio da imamo normalnu, političku vladu, ali sam očekivao od kolega da kažu i ponude šta je njihov koncept“, kaže on.

Abazović je rekao da su manjinske partije rekle da će dati podršku i DPS da će ponuditi manjinsku podršku.

„SD i SDP su željeli da učestvuju u procesu konsultacija, imaju legitimne zahtjeve, kao i SNP koji nema ništa protiv da se krene u koncept, ali žele na svojim organima da odluče hoće li biti dio vlade“.

„Imamo 41 da formiramo vladu, a ideja je da imamo makar 49“, dodao je.

Na pitanje da li je tačno da na važnim međunarodnim adresama postoji skepsa oko učešća SNP-a u vladi, Abazović je kazao da na pojedinim važnim adresama „ima skepse oko svega“.

„Bilo je skepse oko vlade koja je pala, oko vlade koja se sad nudi, oko vlade prije 30. avgusta 2020… Isto tako, čini mi se da postoji veliki entuzijazam da se Crnoj Gori pomogne sa međunarodnih adresa u cilju rješavanja svih problema, naročito onih vezanih za EU integracije. Tu šansu treba da iskoristimo i da to nismo osjetili, ne bismo bili tako aktivni sa promocijom ovog koncepta.

„Što se tiče SNP-a ili bilo koje partije s tog spektra, ne možemo računati na veću stabilnost i pomirenje ako neke partije s tog spektra ne mogu prihvatiti realnost – mi smo članica NATO-a“, dodao je.

Svakome ko bude učestvovao u vladi mora biti jasno da spoljnu politiku nećemo pomjeriti nijedan milimetar, poručio je Abazović.

Komentari(0)

Loading