LAŽNI GRAĐANISTA SE NUDI DRITANU: Bolji ti je SD, nego provučićevski i proruski SNP!

16:11

Crna Gora 0

Prema informacijama koje su potvrđene portalu Standard, prvi Socijaldemokrata Crne Gore, Damir Šehović, kazao je na jučerašnjem sastanku mandataru za sastav vlade Dritanu Abazoviću da je za SD, ali i ostale suverenističke stranke, prioritet potpisivanje konkretnog političkog sporazuma o manjinskoj vladi, ali da je apsolutno neprihvatljivo da u novoj izvršnoj vlasti dominira “proruski i vučićevski SNP“.

LAŽNI GRAĐANISTA SE NUDI DRITANU: Bolji ti je SD, nego provučićevski i proruski SNP!
Printscreen/Youtube

Kako Standard saznaje Šehović je saopštio Abazoviću da, kako je zaučinio, zbog geopolitičke situacije proruske i provučićevske partije ne bi trebalo da budu dominantne u vladi, jer bi to ,,bila gora vlada od one Krivokapićeve“.

On je na sastanku uskliknuo da u novonastalim okolnostima oni ne bi smeli imati dominantnu ulogu u vladi.

„Niti mogu biti ključni u bezbjednosnom sektoru u zemlji koja je članica NATO“, saopštio je Šehović.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Osim toga, za Šehovića je problematično da su, kako je rekao, vredniji pet poslanika SNP-a sa proruskom ideološkom profilacijom od pet poslanika građanskih partija SD-a i SDP-a.

Dakle, agenda koju je Abazoviću saopštio šef SD-a, Damir Šehović, očigledno da je zabrkana u, srpskom narodu, itekako poznatim ideološkim kuhinjama, u kojima, i dan danas, caruje osnovna politička podjela: na napredne, progresivne i ljudskim pravima sklone ljude – s jedne strane, u koje je Šehović, očigledno, ničim izazvan i bezrazložno, pozicionirao sebe i svoju neznatnu strančicu; dok su u drugom loncu smešteni Srbi.

Ovakvim izjavama, ovaj vajni socijaldemokrata bez pedigrea, po ko zna koji put do sada, dokazao je crnogorskoj i široj javnosti da su marginalizacija i apsolutno obespravljivanje srpskog naroda u Crnoj Gori, sasvim je sigurno, nacionalna politička disciplina na kojoj jašu nedostojni i nepristojni javni djelatnici poput Šehović dr Damira.

S druge strane, u slučaju konkretnih Šehovićevih političkih fantazmagorija, nikada kao do sada, nisu aktuelne misli jednog srpskog teoretičara, koji je fenomenu ratnih sukoba pristupao na način što je, u kontekstu zloupotrebe i neprimerenog ponašanja prema ratom zahvaćenim područjima, definisao dva tipa ličnosti: „psi rata i džukele mira“. Ne bismo da namećemo zaključak u koju bi od ove dve neslavne kategorije bio svrstan Šehović, pa procenite sami.

Međutim, ono što definitivno znamo je sledeće: famozne „evropske vrednosti“ apsolutno ne korespondiraju sa političkim delovanjem ovog uzornog antifašiste i socijaldemokrate. Neosuđivanje ratnih zločina u režiji nacističkih kolaboranata iz zloglasne muslimanske milicije u Drugom svetskom ratu, partijsko dernečenje u hotelu „Ramada“ o trošku poreskih obveznika, diskriminacija po verskoj i nacionalnoj osnovi pri zapošljavanju u prosveti, gomilanje pneumatika na međugradskim i gradskim saobraćajnicama kao način da se spreči kanonsko ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog, skandalozne izjave upućene na račun verskih predstavnika srpskog naroda i konstantno, podrugljivo, provociranje srpskog naroda i države Srbije, svakako da nisu u skladu sa deklarativnom spoljnopolitičkom gravitacijom u pravcu koje se naginje Damir.

Komentari(0)

Loading