ABAZOVIĆ PONUDIO DA VRATI MANDAT?! Šta se dešavalo iza zatvorenih vrata tokom pregovora o manjinskoj vladi

12:30

Crna Gora 0

Predsednik Liberalne partije Andrija Popović saopšto je da je potpuno nezadovoljan tokom pregovora predstavnika Građanskog pokreta URA, mandatara Dritana Abazovića i parlamentarne opozicije o formiranju nove crnogorske vlade.

ABAZOVIĆ PONUDIO DA VRATI MANDAT?! Šta se dešavalo iza zatvorenih vrata tokom pregovora o manjinskoj vladi
Printscreen/Youtube

On je rekao da je na sinoćenjem višečasovnom sastanku, Abazović u jednom momentu ponudio da vrati mandat predsedniku državi, i poručio da LP verovatno neće biti deo ove priče.


“Bilo je govora o tome da mandatar vrati mandat predsedniku države i to je možda normalno za te pregovore gde svi imaju maksimalističke zahteve”, rekao je Popović novinarima.

Svoje nezadovoljstvo načinom na koji teku pregovori o formiranju nove vlade, Popović objašnjava:

“Sve teče neozbiljno u teškim trenucima za Crnu Goru. Građani ne mogu više da čekaju ni dana. Ostala je nada da će doći do nekog dogovora iako je to prilično tanka nada. Verujem da će politički subjekti iskazati neku mudrost i razum da se što pre dođe do deblokade sistema”.

Sporno je, ističe, to da su partijski lični interesi preovladali nad državnim.

“Kako stvari stoje LP verovatno neće biri deo ove priče. Čim nemate program i kadrovsku strukruru vlade ne možete ozbiljno da razgovarate o narednim potezima i zakazivanju Skupštine”, zaključio je Popović.

Izvor: tanjug

Komentari(0)

Loading