DF: Direktor ANB-a pokazao da je kandidat za batlera Dritanu Abazoviću u njegovoj manjinskoj Vladi

13:11

Crna Gora 0

Iz Demokratskog fronta ističu da je javnim posrnućem na privatnoj televiziji Miška Perovića i Željka Ivanovića Vukšić pokazao da je kandidat za batlera Dritanu Abazoviću u njegovoj manjinskoj Vladi.

DF: Direktor ANB-a pokazao da je kandidat za batlera Dritanu Abazoviću u njegovoj manjinskoj Vladi
Printscreen/Youtube

„Javno posrnuće direktora ANB-a, Dejana Vukšića, na privatnoj televiziji Miška Perovića i Željka Ivanovića najbolji je pokazatelj da je sezona izdaje u punom jeku, i da se nekadašnji nosilac naše liste „Za budućnost Kotora“ kandidovao za batlera Dritana Abazovića u manjinskoj Vladi za prevaru većinske volje građana.Svjestan činjenice da broji sitno na funkciji direktora ANB-a, Dejan Vukšić je u sinoćnjem antipravoslavnom i antisrpskom nastupu pokušao da se dodvori zapadnim ambasadama, ne bi li izvršile pritisak na Dritana Abazovića kako bi ga zadržao na pomenutoj poziciji“, smatraju iz DF-a.

Oni ističu da je zato direktor ANB-a bezuspešno pokušavao oprati svoju crkveno-rusku biografiju i činjenicu da je u manastiru Lastva u Grblju određen za nosioca njihove liste, i to posle deset sati rasprave i bez znanja lidera DF-a, koji su ga prvi put videli pred televizijsko sučeljavanje nosilaca liste za Kotor.

„Ali, pošto je to sad „kompromitujući“ biografski detalj za Dejana Vukšića u njegovom očajničkom nastojanju da zadrži funkciju direktora, nekako mu je najlakše da se pozove na Boga, iako je on možda posljednja osoba koja bi trebalo da se poziva na Gospoda. Ali, ako već može Zdravko, onda može i Dejan.Niko od njih dvojice više nije pominjao Boga, a radili su sve protivno hrišćanskim načelima. Vrijeme će pokazati ko je sveštenike i monahe SPC u izvještajima označavao kao antidržavne elemente, a u vezi sa dešavanjima oko ustoličenja mitropolita Joanikija, ko je popisivao i pratio srpske novinare i portale u Crnoj Gori kao prosrpske i proruske, ko je vjernike SPC iz većine crnogorskih gradova označavao kao ekstremiste samo zato što su zastupali stav da se ustoličenje obavi u Cetinjskom manastiru“, precizirali su iz Demokratskog fronta.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Oni su kazali da DF jedva čeka i skidanje oznake tajnosti sa dokumenata o ulozi službenika ANB-a na izborima u Nikšiću, i konstantnog praćenja i prisluškivanja Andrije Mandića i Milana Kneževića kao navodnih nosilaca ekstremističke ideologije, iste one ideologije koja je omogućila Dejanu Vukšiću da postane direktor ANB-a.

„Takođe očekujemo da neki novi menadžment skine sve oznake tajnosti sa slučaja poznatog kao „državni udar“, kako bi se čitava Crna Gora još jednom uvjerila o kakvim zloupotrebama i monstruoznosti se radilo, a sve u cilju ustavne zabrane DF-a“, navode iz DF-a.

„Ali očekujemo takođe i da se sazna ko je, kao advokat, zastupajući Ruse, zaradio milione kroz prodaju nekretnina na crnogorskom primorju, i da li je neko vođama kavačkog klana odavao tajne informacije, koje su im poslužile da uz logistiku djelova bezbjednosnog sistema napuste Crnu Goru i izbjegnu krivično-pravno gonjenje. A o švercu cigareta i narkotika, vjerujemo da će novi GST utvrditi ulogu ANB-a i njeno (ne)činjenje u pretvaranju Crne Gore u mini-Kolumbiju. Mnogo je pitanja, na koja će Dejan Vukšić jednom morati da odgovori kad bude smijenjen sa funkcije direktora ANB-a, osim ako u međuvremenu ne zatraži politički azil u Blizikućama“, zaključuju iz Demokratskog fronta u svom saopštenju.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading