POLITIČKI FENOMEN: Stranka 200-postotnog Crnogorca Krivokapića, na izborima učestvuje samo u VEĆINSKI SRPSKIM SREDINAMA

10:11

Crna Gora 0

Grupacija okupljena oko odlazećeg premijera Krivokapića postaje sve zanimljiviji fenomen na političkoj sceni, i to ne samo po viđenoj “funkcionerskoj kampanji“ u Beranama koja je neodoljivo podsetila na najmračnija DPS vremena, a o kojem smo juče pisali. Osim što su, a po predviđanjima mnogih, vrlo brzo nakon ulaska u Vladu svoj “ekspertski kapacitet’’ žestoko zloupotrebili i upregli u ličnu i političku afirmaciju, zloupotrebljavajući državne resurse u partijske svrhe i promociju poput DPS prethodnika, ova ekipa je posebna po tome da na lokalne izbore izlazi uglavnom u sredinama u kojima živi većinsko srpsko stanovništvo.

POLITIČKI FENOMEN: Stranka 200-postotnog Crnogorca Krivokapića, na izborima učestvuje samo u VEĆINSKI SRPSKIM SREDINAMA
EPA

Postavlja se logično pitanje zašto je jedan ‘’200postotni Crnogorac’’, kako je znao Krivokapić da izjavi odmah posle pobede 30. avgusta, izbegao izbore u Prestonici, Ulcinju ili Petnjici?

Već smo pisali u susret cetinjskim izborima kako je Zdravko Krivokapić znao na početku svog obraćanja na martovskom premijerskom satu prošle godine da pozdravlja „divne Cetinjane“ i „čestiti i časni Liberalni savez Crne Gore (LSCG) koji je predvodio rodonačelnik Slavko Perović“, pa se postavlja pitanje zašto je ovaj dični Katunjanin na mestu premijera, odustao od učešća na cetinjskim izborima, ali je odlučio da se pojavi na izborima u srpskom Mojkovcu ili u Beranama?

Za razliku od lokalnih izbora u Nikšiću na kojima je pokret premijera Krivokapića “Ne damo Nikšić“ bio “sakriven“ na listi oko Demokrata, pred lokalne izbore u Mojkovcu predata je izborna lista “Ne damo Mojkovac“, koja je samostalno nastupila na izborima, a u Beranama je naziv liste “evoluirao’’ u vladin projekat “Evropa sad’’, finansiran novcem svih poreskih obveznika.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Zašto je Krivokapić pobegao sa cetinjskih izbora, izbora u Petnjici ili Ulcinju, a odlučio da politički mešetari po Mojkovcu i Beranama?

Svima je jasno da je samostalan nastup u Mojkovcu i Beranama otvoren pokušaj udara i ulaska u biračko telo DF-a, Demokrata i SNP-a. Jer, kome Krivokapić i ekipa konkurišu i čije biračko telo žele? Svakodnevnim napadima na DF i SNP odgovor je svima više nego jasan. Nakon što je preko godinu dana na čelu izvršne vlasti ostavio nedemontiran DPS sistem pljačke i korupcije, nagrađujući brojne DPS apartčike sačuvanim i na još boljim pozicijama u državnoj upravi, ražalovani Krivokapić je ušao u sledeću fazu: da nastavlja da komada biračko telo ne bi li uspeo da prikupljanjem mrvica politički preživi.

Za nekoga ko je bio najpopularnija ličnost u Crnoj Gori u leto 2020. godine i prvi demokratski premijer u njenoj istoriji, to je više nego jadan kraj političke karijere.

Komentari(0)

Loading